С шатра и концерт „Европа директно” напомни на габровци, че наближават важни избори

	С информационна шатра и концерт под мотото „Избери кой ще
С шатра и концерт „Европа дире
С информационна шатра и концерт под мотото „Избери кой ще управлява” завърши кампанията на Европейския информационен център „Европа директно” при Габровската търговско-промишлена палата за популяризиране на предстоящите избори за Европейски парламент.

На 9 април на площад „Възраждане“ беше разпъната информационна шатра за информация и печатни материали, посветени на Европейския съюз и идеята за обединена Европа. 
Ученици от Габрово, Севлиево и Трявна се включиха в импровизирана надпревара по въпроси за Европейския парламент и евроизборите.
Показаха, че дори тези, на които им предстои да гласуват за първи път, знаят интересни факти за политическа Европа. За всички габровци на сцена пред Общината информационният център беше подготвил музикални изпълнения, танци, илюзии и фокуси, игри и викторини. 
„Това е заключителното събитие от серия събития, посветени на европейските избори на 25 май за Габровска и за Ловешка област – обясни изпълнителният директор на ГТПП и ръководител на „Европа директно“ Галина Михнева. - Важно е да знаем как, ако гласуваме, ще повлияем на политиката на европейските институции. Колкото и всеки да казва, че от неговия глас нищо не зависи, всъщност е точно обратното, защото от това кого и от какви политически партии ще изпратим в ЕП, зависи каква ще бъде политиката на Европейския съюз през следващите пет години. Още повече, че с влизането в сила на договора от Лисабон работата на Европейския парламент става все по-значима за определяне на всички регулации на ниво Европейски съюз. Вероятно над 50% от ежедневието ни зависи от решенията на Европейския парламент“ - допълни Галина Михнева.
Събитието „Избери кой ще управлява” на 9 април се организира със съдействието на РСО „Централна Стара планина”, сдружение ИМКА - Габрово и Община Габрово. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни