Окръжният прокурор Милчо Генжов е кандидат за шеф на Апелативната прокуратура във В. Търново

Окръжният прокурор на Габрово Милчо Генжов е подал документи във
Окръжният прокурор Милчо Генжо
Окръжният прокурор на Габрово Милчо Генжов е подал документи във Висшия съдебен съвет за мястото на шеф на Апелативната прокуратура във Велико Търново. Кандидатите за престижния пост са само двама, съобщиха вчера от ВСС.

Милчо Генжов е с 31 години прокурорски стаж. Започнал е на 7 май 1983 г. като младши прокурор в Севлиево. За да стигне до сегашното ниво - окръжен прокурор на Габрово, той е минал последователно през всички степени, по думите му. „Като административен ръководител винаги съм работил за осигуряване и отстояване независимостта на прокуратурата и прокурорите - казва Генжов. - В работата им не са допускани вмешателства. Ако по конкретен казус е имало медиен натиск или опасност от политически интерпретации, на конкретния прокурор е оказвана подкрепа.“
„Работил съм за предпазване от корупционни практики. При проведени срещи към прокурорите са адресирани изисквания да не допускат нерегламентирани контакти със страни по делата, в това число с колеги адвокати, да не се поддават на организирани условия, при които могат да бъдат подлагани на натиск при решаването на конкретен казус, в това число и корупционен“, пише в концепцията си пред Висшия съдебен съвет Милчо Генжов. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни