,,Ние, с иглите” – БазарЧе пред Дечковата къща

Водеща! Urotsi-po-broderiya
Уроци по бродерия
Автор: Радослава Балевска

На 28 август 2021 г. Дечковата къща ще бъде домакин на финалното събитие от проекта ,,Ние, с иглите”, финансиран от Обществен Дарителски Фонд гр. Габрово и Фондация ,,Америка за България”. Реализацията на проекта бе подкрепена от Невена Екимова, Кафе Библиотеката гр. Габрово и Регионален исторически музей - Габрово.
В последната събота на август гостите на събитието ще имат възможност да се запознаят с видеата, направени по проекта, представляващи онлайн уроци по бродерия на крачна шевна машина, както и със заснетите работилнички на гостуващите творци Руми Лафчиева и Стефка Проданова. На живо ще могат да изпитат своите умения и да се информират повече за този малко позабравен занаят.
Темата на съпътстващия базар е текстилът, в неговите съвременни форми и употребата му като аксесоар и декорация. В уютната обстановка пред Дечковата къща ще се срещнете с майстори в художественото оформление на тъкани, пачуърк, филц и бродерия. Творците Ивелина Иванова, Мария Димова, Стефка Проданова, Руми Лафчиева, Невена Екимова и Катя Димова ще бъдат част от малкия ни празник. Освен да си закупите уникално изделие от текстил и да се научите да бродирате на крачна шевна машина, ще може да участвате в работилнички за направа на фигурки от филц от 10.00 до 11.00 часа и красива диадема от 16.00 до 17.00 часа. Събудете твореца в себе си! Очакваме ви!

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Памет

Към началото