Цветан Радков представя изкуството на тамбурата в БНР

Диригентът на някогашния ДФА "Габрово” влиза в проекта "Тайните на българските инструменти” на 8 февруари от 19:00

Повече...

Нови призови награди спечелиха пианистите от Музикален клуб „Весела” в края на годината, участвайки в три музикални състезания

С особено ценен блясък са отличията, които пристигнаха от Париж, от Международния музикален конкурс „Златните ключове”.

Повече...

Виана Колева и Мелани Йонкова от ВФ „Upstream Voices“ покориха публиката на международни фестивали в Италия

    Деветгодишната Виана Колева, солистка на севлиевската ВФ „Upstream Voices“ взе участие в Международния Арт фестивал „Creativa Senza Frontiere“ /“Tворчество без граници“/ в Рим по покана на Арт компания „Нови звезди“.

Повече...

Васко Василев зарадва и омагьоса Габрово

Дългоочакваното акустично турне на виртуозния български музикант Васко Василев привлече вниманието на публика и почитатели още преди три месеца, когато и билетите за концерта се свършиха.

Повече...

Тодор Петров и Терез Стойнова – солисти в концерта на Камерния оркестър днес

На 8 март, сряда, от 19 часа, в ХГ „Христо Цокев“ ще се състои поредният концерт на Габровски камерен оркестър с диригент Иван Стоянов от постоянния цикъл „Избрано от публиката“

Повече...

Безплатен транспорт за "Хоталич", рокфестивалът се открива в петък

 Безплатен паркинг и транспорт до "Хоталич" осигурява севлиевската Община за едноименния рокфестивал - пети поред, който се открива в петък.

Повече...

"Фабричен дефект" на Хоталич

Феновете на качествената музика очакват с нетърпение на рок фест „Хоталич“ в Севлиево „Обратен ефект“ с новото им име „Фабричен дефект“ и с новия вокалист Велизар Телбийски.

Повече...

Гала Ботева с ,,Гран При“ от Националния конкурс ,,Съзвездие“

Талантливата солистка на севлиевската ВФ ,,Upstream Voices” Гала Ботева спечели голямата награда „Гран При“ на Националния конкурс за изпълнители на популярна песен „Съзвездие“ в Шумен, съобщи за вестника вокалният педагог на формацията Ценка Горалова.

Повече...

Емили Цонева : „Музиката ми дава свобода, начин да изразя себе си без думи“

Емили Цонева е пианистка, на 17 години. Ученичка е в X клас на Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“, профил Математика с английски език.

Повече...

Престижна награда за Пенка Кунева, композиторката с габровски корен

В началото на април т. г. в медиите изтече кратко съобщение, че живеещата в САЩ Пенка Кунева е получила награда Грами за композиция.

Повече...

Eddis и DJ Teddy Georgo заснеха видео клипа на новата песен „Ето ти”

Младата надежда на българската поп-фолк сцена Денис Асенов, с артистичен псевдоним Eddis, и култовият диджей Teddy Georgo заснеха видеоклипа на едноименната песен „Ето ти” в „CLUB 33”.

Повече...

Гергана Петрова със сребърен медал от E-FEST

Народно читалище „Развитие-1869” – Дряново започна Новата година с награда.

Повече...

Габровският камерен оркестър с барокови превъплъщения

След несъстоялия се втори концерт „Избрано от публиката” заради наложени ковид мерки в края на октомври с гост диригент Константин Илиевски и солист изявеният тубист Николай Темнисков, на 10 ноември концертът „Барокови превъплъщения” се състоя при 30 процента заетост в зала „Възраждане”.

Повече...

Леон Даниел от МШ "Звезди в аванс" с втора награда от "Детска мелодия на годината"

Фестивалът „Детска мелодия на годината“ - 2020 е вече трето издание на конкурса за новосъздадена авторска детска песен.

Повече...

Довечера Веско Ешкенази свири в Габрово

Световноизвестният цигулар Веско Пантелеев - Ешкенази довечера в ще свири „Годишните времена” от Вивалди и Пиацола.

Повече...

Ваня Ангелска: „Да откриеш талант е като проблясване на светлинка“

В навечерието на 24 май Ваня Ангелска, преподавател по музика в СУ „Васил Левски“ в Севлиево е отличена с приза на Съюза на българските учители „Учител на годината“ в неговото 24-то издание.

Повече...

Минчо Минчев: „С удоволствие свиря в Габрово”

Най-известният български музикант Минчо Минчев е роден в Габрово на християнския празник „Вяра, Надежда и Любов” (1950).

Повече...

Джени Цанкова със свой клип в YouTube

Габровката Джени Цанкова, която в момента е ученичка в 11 клас на Националната гимназия по сценично и танцово изкуство „Добрин Петков“ в Пловдив, публикува в YouTube своя първи клип „Breathe“с авторска музика.

Повече...

Крепостта „Хоталич“ устоя на варварите и тази година

Средновековният град и крепост „Хоталич“ отново стана арена на варварски битки. За трета поредна година тук оживяха древни занаяти и традиции, разразиха се епични битки, последвани от нечувано веселие. Трите фестивални дни се изнизаха като миг, който беше запечатан в дигиталната летопис на нашия свят за бъдните поколения от любопитни журналистически камери и фотоапарати.

Повече...

Безплатен паркинг и безплатен транспорт до крепостта предлага Община Севлиево за рок фест „Хоталич“

С оглед ограничените места за паркиране край крепостта, Община Севлиево призовава гостите да се възползват от осигурения транспорт

Повече...

Freija и KsANa откриват "Хоталич 2019"

Третото издание на Фестивала на историческото наследство „Хоталич“ ще стартира с концерт на две групи, повлияни от митологията и душевността на древните народи.

Повече...