Васко Василев зарадва и омагьоса Габрово

Топ новина! Vseki-iskashe-avtograf-ot-golemiya-maistor
Всеки искаше автограф от големия майстор
Дългоочакваното акустично турне на виртуозния български музикант Васко Василев привлече вниманието на публика и почитатели още преди три месеца, когато и билетите за концерта се свършиха.

 На 3 юни в НЧ „Априлов-Палаузов“ - Драматичен неатър „Рачо Стоянов“ щастливците можаха да чуят, съпреживеят и насладят на изкуството на знаменития наш цигулар, който е с габровски корен по майчина линия.
Васко Василев, първият концертмайстор на Кралската опера на Великобритания, споделя, че се вълнува не по-малко пред българска публика отколкото от участията си в Обединеното кралство. 

Наскоро той беше и концертмайстор на оркестъра по време на коронацията на крал Чарлз III.
На сцената в Габрово той свири заедно с прекрасните музиканти от Испания и Аржентина - Карлос Йаве – китара, Хуан Ередия – перкусии, и Жилберто Перейра  (Аржентина) – бандонеон.
В програмата на концерта на невероятните музиканти, акламирани с продължителни и бурни овации,  бяха едни от най-хубавите творби за цигулка. Освен класика имаше фламенко, танго. Нов репертоар без възрастова граница включително и за деца.
„Ние свирим хубава музика за всички – понякога класика, понякога фламенко, поп, рок. Идването ми в България е като зареждане на батериите“. Концертите в България за известния наш музикант, който е свирил в над 40 държави и с най-големи знаменитости – певци и инструменталисти по света, остават номер 1 в неговите планове.
След вълнуващия концерт във фоайето се изви дълга опашка от публиката за автографи на луксозната му книга - албум с диск. Невероятно, радостта от случващото се нещо хубаво събра многото усмихнати хора, търпеливо чакащи на дълга редица за една книга и снимка с обичания наш, талантлив и световноизвестен цигулар.
    Маратонското турне, в което музикантите имат концерт всяка поредна вечер, а пристигнаха от Севлиево, ще  завърши на 13 юни в София.
    След това концертните планове отвеждат Васко Василев  в Япония, Испания и още дълъг списък чуждестранни летни ангажименти…

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Музика

Към началото

Следвай ни