Леон Даниел от МШ "Звезди в аванс" с втора награда от "Детска мелодия на годината"

Топ новина! Leon-Daniel-predstvai-pesenta--ZH-lta-shapka-
Леон Даниел предстваи песента "Жълта шапка"
Фестивалът „Детска мелодия на годината“ - 2020 е вече трето издание на конкурса за новосъздадена авторска детска песен.

  За участието си в него осемгодишният Леон Даниел бе избран в предварителен кастинг сред индивидуални изпълнители и музикални формации от цялата страна. Избраните участници направиха студийни записи на 14-те песни-финалисти и заснеха видеоклипове към тях.


Леон Даниел от град Дряново представи песента „Жълта шапка“ по музика на композитора Красимир Илиев и текст - Добромира Калева. С изпълнението си той успя да впечатли жури и публика и донесе призовата втора награда за екипа на песента.
С успеха си Леон зарадва и своите преподаватели от Музикална школа „Звезди в аванс“ Ваня и Радослав Талеви в град Габрово. Той прекрачва прага на школата едва 5-годишен и вече три години е част от голямото музикално семейство талантливи звездички.
„Благодарен съм на моите преподаватели за подкрепата и доверието. Ценя и следвам техните съвети. Обичам музиката и сцената, а заснемането на клипа към песента „Жълта шапка“ беше изключително вълнуващо приключение за мен.
Фестивалът ми даде много нови приятелства и незабравими моменти“ - отговаряше Лео в интервюта по време на Гала концерта на брега на морето в красивия комплекс „Калиакрия Ризорт“.
Той бе щастлив да се запознае лично с Виктория Георгиева – българският представител на Евровизия 2021. Виктория Георгиева присъства на Гала концерта като гост-изпълнител и получи приз от организаторите - „Приятел на Детската мелодия“. Събитието се отразяваше от екип на БНТ – медиен партньор на фестивала.
Леон Даниел взе участие и в концерта „Гласовете на детската мелодия“, провел се на 3 юли в Читалище „Съгласие-1890“ - Каварна. Там децата участници в третото издание на „Детска мелодия на годината“ зарадваха публиката на Каварна.
Предстои песните финалисти на Фестивала от 2020 година да бъдат издадени в албум. А през септември ще можем да видим и телевизионното излъчване на Гала концерта.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Музика

Към началото