Довечера Веско Ешкенази свири в Габрово

Vesko-Eshkenazi-sche-sviri-zaedno-s-Plevenskata-filharmoniya
Веско Ешкенази ще свири заедно с Плевенската филхармония
Световноизвестният цигулар Веско Пантелеев - Ешкенази довечера в ще свири „Годишните времена” от Вивалди и Пиацола.

Виртуозът, който вече две десетилетия е концертмайстор на кралския оркестър Концертгебау в Амстердам отново свири с Плевенската филхармония.
Предстои вълнуващ концерт с поетична музика написана в началото на XVIII век в Италия и страстна музика на любов и омраза, сътворена в средата на XX век в Аржентина. Ще бъдат представени забележителните музикални цикли „Четирите годишни времена” от Антонио Вивалди и „Четири годишни времена” от Астор Пиацола. Ярки представители на различни музикални култури композиторите дават различни версии на една и съща тема.
Предстои един запомнящ се концерт с богата програма от любими произведения. За известния цигулар музиката на Антонио Вивалди и Астор Пиацола изразява „Безкрайна и вечна красота. Двете произведения писани в различни епохи и стилове ме въодушевляват и правят щастлив”. Дълги години той свири „Годишните времена” на Вивалди, които публиката повече познава, но открива, че с тези на Пиацола се допълват, въпреки, че са от различни епохи и стилове. Запленен от дълбоките чувства, които Пиацола описва той е изключително въодушевен и „ бързо научих времената на Пиацола и планирах да изпълнявам двете творби едновременно”.
Веско Ешкенази изнася концерти в Европа, САЩ, Южна Америка, Индия, Китай и др.
Довечера прочутият цигулар заедно с Плевенската филхармония очаква срещата си с габровските публика в Драматичен театър „Рачо Стоянов” - Габрово от 19 часа.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Музика

Към началото