Гала Ботева с ,,Гран При“ от Националния конкурс ,,Съзвездие“

Gala-Boteva
Гала Ботева
Талантливата солистка на севлиевската ВФ ,,Upstream Voices” Гала Ботева спечели голямата награда „Гран При“ на Националния конкурс за изпълнители на популярна песен „Съзвездие“ в Шумен, съобщи за вестника вокалният педагог на формацията Ценка Горалова.

Осемнадесетгодишната севлиевка се състезава в четвърта възрастова група от 18 до 25 години и успя да впечатли професионалното жури с председател, композиторът Хайгашот Агасян, Николай Текелиев - журналист, член на журита в Национални и Международни конкурси за популярна музика, маестро Христо Атанасов - диригент на Градски духов оркестър „Михаил Биков“ в Шумен.
„Гала се представи блестящо с песните „Остани тази нощ“ по музика на Рафи Жамакорцян, из репертоара на Мария Илиева и „Killing me softly” - популярен хит на Роберта Флек – обясни още Ценка Горалова. - Тя отново показа класа, емоционалност, изключително силно вокално и сценично присъствие, борбен дух. Младата певица получава съвсем заслужено за шести път статуетка „Гран-При“ с диплом и с големите аплодисменти на публика и жури. Гала притежава в колекцията си големите награди от Международните фестивали „Euro Stars”´в Малта и „Euro Kids” в румънския град Яш, от Националните конкурси „Звезден път“ в Разград и две статуетки от „Полските щурчета“ в Полски Тръмбеш.
Част от звездния отбор на ВФ „Upstream Voices” са Кристина Неделчева и Мария Илиева. Дванадесетгодишната габровка Кристина Неделчева участва в най-многобройната Втора възрастова група, в която на Националния конкурс „Съзвездие“ се състезаваха 48 деца. Емоционалното й изпълнение на песента „Шопен“ из репертоара на Елена Севрюкова й осигури първа награда, диплом и статуетка. Гласовитата Криси впечатли журито с чувствения си силен глас, музикално овладяна фраза и динамика.
В същата група трета награда, диплом и статуетка получи и единадесетгодишната Мария Илиева от Габрово. Тя участва за втори път в конкурс за изпълнители на популярна песен и успя да се пребори с многото все по-добре пеещи деца от страната. Организаторите от Общински младежки дом в Шумен взеха решение изпълнителите от втора възрастова група да изберат по една песен от репертоара си за участие в надпреварата. Това се наложи поради големия брой участници в нея. Мария реши да се представи с песента „Пътят“ из репертоара на Стелияна Христова, по музика на Евгени Парцалев и успешно показа красивия си тембър, съпроводен с емоционално сценично присъствие.
Дипломи за отлично представяне във втора група получиха още Никол Иванова и Ива Христова, както и Рая Петкова в трета възрастова група“ – с гордост посочи Ценка Горалова.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Музика

Към началото

Следвай ни