Над 50 домашни котки с маскарадни атрибути участваха в карнавал-ревю,Топси спечели с оригиналност

	Над 50 котки и котараци участваха в Националния карнавал-ревю на
Над 50 домашни котки с маскар
Над 50 котки и котараци участваха в Националния карнавал-ревю на котки в Деня на Габрово – 17 май. Върволици от хора с дечица с любопитство влизаха в Спортна зала „Орловец“, за да се порадват на атрактивните домашни любимци.

 И този път събитието бе организирано от Общински спортни имоти, Клуб по фелинология „Бастет“ в Габрово, Националната федерация по фелинология в София и габровската Община.
В тон с габровския карнавал мъркащите животинки бяха дегизирани от собствениците си с различни карнавални костюми и атрибути и се състезаваха за веселите награди на карнавалното жури с председател актьора Светослав Славчев. Съвсем справедливо наградата за най-оригинално присъствие в ревюто спечели котаракът Топси на Светла Колева от Габрово (снимката вляво) – порода турски ван син биколор, който беше маскиран като римски патриций със златен лавров венец. С римска тога и лавров венец беше и неговата стопанка. „Всяка година се стараем да бъдем в унисон с мотото на карнавала и с духа му – обяснява охотно Светла Колева, редовен участник в котешкото шоу. - Участваме за пети път и тъй като мотото на големия карнавал тази вечер е римската сентенция „О, времена! О, нрави!“, затова сме маскирани в този дух.“ Тя се хвали, че котаракът й е много добър и страхотен кавалер. Единственото, което иска, е любов и храна.
Сред многобройните и весели награди с грамоти имаше котка депутат, арабски шейх, най-игриви лапи, мистър непукист“, съвременна дама, мускетар с награда „Един без всички, всички без един“, манекенка на карнавала и още редица оригинални награди. От породите преобладаваха персийските и бенгалски котки, но имаше и турска ангора, манкс – котка без опашка, екзотична котка и т. н. Отделно жури с председател Христо Симеонов, председател на Клуба за норвежки горски котки към Националната федерация по фелинология, оцени котките по тяхната естествена красота без да се влияе от облеклата и атрибутите им за карнавала.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни