Музей „Етър“ е добър пример за прилагане на маркетинг на преживяванията

Muzei-„Et-r“-e-dob-r-primer-za-prilagane-na-marketing-na-prezhivyavaniyata
Музей „Етър“ е добър пример за прилагане на маркетинг на преживяванията

В публикация на списание „Български фолклор“ музей „Етър“ е представен като добър пример за маркетинг на преживяванията.

 Статията е с автор Кристиян Постаджиян, който разказва за серията инициативи, озаглавени „Научи и преживей“, „Открий какво умееш“, „Знам и мога“.
„Етнографски музей на открито „Етър“ предлага на посетителите си да се запознаят със спецификата на различните занаяти, като позволява на участниците не само да наблюдават старинните технологии на производство, но и да „чиракува“, като направят сами и вземат за спомен ръчно изработени предмети от метал, кожа, глина, дърво и вълна“, пише авторът.
Статията се отнася за маркетинга на преживяванията. Цитирано е проучване на Маккинси, който достига да извода, че маркетингът на преживяванията е най-големият генератор на реклама от уста на уста: между 50% и 80% в различните продуктови категории. Това е значим факт за маркетинга, тъй като според същото проучване „рекламата от уста на уста“ е в основата на между 20% и 50% от решенията за покупка.
Към статията на Кристиян Постаджиян са приложени и снимки на брошурите „Открий какво умееш“ и „Научи и преживей“.
„Български фолклор“ е списание за фолклористика, етнология, антропология и изкуства, издавано от Българска академия на науките. Книжката, в която може да се прочете пълния вариант на статията на Кристиян Постаджиян, е № 3 за 2019 година.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Култура

Към началото