Математическата гимназия чества патронния си празник

	Природоматематическата гимназия „Академик Иван Гюзелев“ отпразнува тържествено патронния си празник
Математическата гимназия честв
Природоматематическата гимназия „Академик Иван Гюзелев“ отпразнува тържествено патронния си празник и 42 години от създаването си.

В Дома на културата се събраха сегашни и бивши учители и ученици. Тържеството започна с „Върви, народе възродени“ и церемонията по предаване на знамето на новия знаменосец и асистентките.
„За 42 години от създаването си до днес училището е център на познания и духовност – каза в словото си директорът на гимназията Цветана Кюмюрджиева. - Днешният празник е резултат от усилията на всички, той е наша обща творба, той е тържество, което обединява по красив начин нашите трудове, той е поредното вдъхновение за цялата училищна общност.“ 
Г-жа Кюмюрджиева припомни част от постиженията и успехите на учениците, които издигат авторитета на училището. Осъществена е например една мечта на училището – единствена в областта Природоматематическата гимназия придоби правото да издава сертификати със световна валидност чрез обучение в „Майкрософт  академия“. Този факт дава безспорно предимство на учениците на гимназията и самочувствие на хора с модерна интелигентност. Гимназията работи сериозно и отговорно в извънкласната дейност по няколко проекта като най-значим по обхват е проект УСПЕХ, финансиран от ЕУС, в рамките на който през учебната година са формирани 15 ученически клуба и национална програма с осигуряване на обучението на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади, състезания и конкурси. Директорът на гимназията изреди някои от най-сериозните и стойностни постижения на талантливите ученици, завоювали различни отличия в национални и международни олимпиади и състезания. След като бяха прочетени поздравителни адреси от областния управител и председателя на Училищното настоятелство, директорът връчи грамоти на изявени възпитаници на училището. За Математик на годината бе обявен Виктор Венков, за Информатик на годината – Цвета Тодорова, за Физик на годината - Радослав Филипов, за Най-изявен в IT сферата – Васил Даниелов, Химик на годината – Димитър Шандурков, Биолог на годината – Зорница Красимирова, Историк на годината – Петър Чернокожев, Спортист на годината – Анна Чиприянова, Музикант на годината – Нора Габровска, Артист на годината – Тома Петков, Най-активен читател – Цветомира Дянкова. За победител в конкурса „Клас на годината за 2014 г.“ бе обявен седми „а“ клас.  

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни