Каръшки мач за „Янтра Габрово” на „Ивайло” - 0:2 и половин отбор контузени

Топ новина! <p>Уникално каръшки мач за отбора на „Янтра Габрово“. Габровският тим
Каръшки мач за „Янтра Габрово”

Уникално каръшки мач за отбора на „Янтра Габрово“. Габровският тим допусна първа загуба през пролетния полусезон в Северозападната „В“ група, като отстъпи с 0:2 при визитата си на „Етър-Велико Търново“, но това беше

 По-голямата беда е в това, че отборът даде много жертви на стадион „Ивайло“. Още на загрявката преди мача Христо Христов почувства сериозни болки в кръста и отпадна от титулярния състав, а мястото му беше заето от Ивайло Илиев. В самия мач пък и трите смени на тима бяха принудителни. В 28-та минута стряскаща контузия в коляното получи най-креативният полузащитник на габровския тим - Кристиян Иванов, като тепърва ще се уточнява колко сериозна е травмата му и колко време той ще бъде извън игра. В 55-та минута с контузия излезе и централният бранител Мартин Ангелов, а в 65-та и Алекс Згрипаров напусна терена накуцвайки. В минутите до края болки почувстваха също Иван Стефанов, Ивайло Илиев, Ивелин Димитров и Илиян Тосунов, но тъй като нямаше повече опции за смени, четиримата стиснаха зъби и останаха в игра до последния съдийски сигнал. Колкото и смешно да звучи, някои намериха причина за травмите в твърде мекия обновен зелен килим на стадион „Ивайло“, предвид факта, че трите смени на домакините също бяха принудителни, заради контузии на Блажев, Ванков и Ангелов.
Като цяло домакините доминираха в мача и резонно спечелиха трите точки. Селекцията на Сашо Ангелов поведе в резултата в 26-ата минута  с попадение на Николай Николаев. Пламен Пенев центрира остро отдясно, а играчът с номер 17 в състава на домакините изпревари бранителите на „Янтра“ и засече отблизо с глава за 1:0. Пет минути преди почивката „виолетовите“ бяха близо и до второ попадение, след удар от дистанция на Николаев, но топката се отби в страничната греда. През втората част темпото спадна заради горещото време, но териториалното превъзходство на „Етър“ продължи и в 63-та минута близо 1000-та зрители на „Ивайло“ отново ликуваха. Пенев се пребори с Иван Стефанов до аутлинията и с параболично подаване прехвърли Митко Пантев, а връхлитащият Димитър Байдаков заби в горния ляв ъгъл второто попадение за домакините. Отборът на „Янтра“, който в този мач беше воден от спортно-техническия директор Ивелин Драшков, заради отсъствието от страната на старши треньора Емил Георгиев, се отчете само с два точни изстрела към вратата на „Етър“. Отправиха ги игралият като централен нападател Ивайло Христов и юношата Павел Василев, но те затрудниха стража Венци Димитров. В последните минути на срещата разбитият от контузии габровски състав почти спря да играе и „болярите“ можеха да направят победата си по-изразителна, но Митко Пантев показа класа при две ситуации, а Байдаков пропусна на празна врата.
След този кръг „Янтра Габрово“ заема 12-та позиция в подреждането, с актив от 15 точки, а „Етър-Велико Търново“ остана в битката за първото място, на три точки от лидера „Ботев“ (Луковит) и на две зад „Локомотив 2012“ (Мездра). Именно срещу тима от Мездра е следващият мач на „Янтра“ в първенството. Двубоят е в неделя, 30 март, от 17 часа на стадион „Христо Ботев“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни