Калина Вагенщайн „Засега ни липсва само филм от Африка”

path_5407-6193.jpg
Калина Вагенщайн „Засега ни л

- Г-жо Вагенщайн, по принцип рядко се намират комедийни филми, а Вие успявате да селектирате ленти за цял фестивал. Трудно ли е?
    - Доста трудна задача е намирането на комедийни филми. Тя се усложнява и от това, че с набирането на скорост от фестивала ние вече имаме амбиция филмите, които се показват, да бъдат съвсем нови, да представят различни страни и континенти. Така че задачата не е само да намерим просто смешен филм.
    - Прави впечатление, че през тази година фестивалът е разширил географията си – има филми от почти всички континенти, включително и от Австралия...
    - Засега ни липсва само Африка. Наистина имаме филми от Азия, Щатите, Австралия, но разбира се, основната ни програма е от европейските страни. Да, старанието ни е да разширяваме географията на програмата. Проблемът е, че фестивалът трябва да запази формата си на не много голям филмов форум, защото той е адресиран предимно към местната публика, зрителите и гостите на Габрово и не може да си позволи програма като на големите фестивали с 40-50 и дори 150 филма. Това ни поставя известни ограничения и се налага от конкурса да отсъстват дори страни, с които имаме трайни взаимоотношения, като например Белгия, защото намерихме филми от други страни и не остана място за белгийски филм. Опитваме се от една страна да разширяваме географията на фестивала, а от друга – да поддържаме контактите си със страните, с които вече имаме установени творчески взаимодействия и това малко усложнява задачата.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни