Какво Научихме От Първите Няколко Мача На Лудогорец В Лига Европа Сезон 2019/2020?

Топ новина! -Ludogorets--ot-godini-dominira-b-lgarskiya-futbol
"Лудогорец" от години доминира българския футбол

Вече почти десетилетие родния футбол е доминиран от един единствен отбор, като това разбира се е тима на Лудогорец.

От както акустира в елита на българския футбол през 2011-та година, отбора собственост на Кирил Домусчиев се превърна в абсолютен хегемон, печелейки зашеметяващите осем поредни шампионски титли в Първа Лига. Тези успехи естествено дойдоха за сметка на вечните фаворити Левски и ЦСКА, като освен пълна доминация на местно ниво, Лудогорец засенчва своите конкуренти и на международната сцена.
 
Съответно, преди три години разградчани се превърнаха в първия български отбор достигал до груповата фаза на Шампионска Лига повече от един път. Това се случи след успех над Виктория Пилзен по време на плейофите за участие в най-комерсиалния европейски клубен турнир по футбол, като нито Левски, нито ЦСКА са участвали в ШЛ два пъти. Именно представянето на орлите на европейска сцена са гореща тема за поредна година, макар и този сезон те да не успяха да си осигурят участие в турнира на богатите.
 
Въпреки това, момчетата на Станислав Генчев за преден път показват класа на международната сцена, този път във втория по сила турнир - Лига Европа. Това се случи след изненадващото отпадане на орлите още в първия предварителен кръг за влизане в групите на ШЛ, като тогава Лудогорец сломи глава пред Ференцварош, като по стечение на обстоятелствата двата отбора в момента са в една и съща група в Лига Европа - Група H.
 
Във въпросната група са още руския гранд ЦСКА Москва и амбициозния испански тим Еспаньол. Интересно е да се отбележи, че отбора на Лудогорец не бе сред фаворитите за първите две места в групата по предварителни прогнози, но всичко това се промени само след няколко кръга. Затова след 3 изиграни срещи в групата, поглеждайки към дадените коефициенти за залагане виждаме, че орлите са с втори най-добър коефициент за излизане от групата (5.50).
От друга страна, най-голям шанс да продължи напред има отбора на Еспаньол с коефициент от 1.20, докато Ференцварош и ЦСКА Москва съответно са с коефициенти от 13.00 и 67.00. Това ясно ни показва, че шансовете Лудогорец да се озове във фазата на директните елиминации не е никак малка, като много доброто представяне на тима свиделстват и неговите резултати от първите няколко мача в групата. Орлите имат актив от 6 точки след 3 кръга, както и внушителна голова разлика от 8:2.
 
Възпитаниците на Станислав Генчев започнаха участието си в турнира наистина мълниеносно, като те разгромиха ЦСКА Москва с 5:1. Това невероятно представяне на зелените бе последвано от нова разгромна победа, този пък 3:0 срещу Ференцварош в Унгария. И докато нова победа щеше почти да гарантира на орлите първото място в групата, те допуснаха първото си поражание - 0:1 от Еспаньол насред Разград. Естствено, тази загуба бе напълно закономерна предвид далеч по-слабата игра на Лудогорец в сравнение с показаното от първите два мача.
 
Всичко това ни води до извода, че българския шампион определено има класата и качествата да се мери с другите отбори на европейската сцена. Но за да могат да се надяват на нещо повече, футболистите на Лудогорец ще трябва да поддържат едно високо ниво постоянно, защото едно посредствено представяне, като това от домакинството срещу Еспаньол, могже да коства на отбора много в бъдеще.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото