Инж. Василев: “Твърдението, че съм в конфликт на интереси, е несъстоятелно и необосновано от фактическа и правна гледна точка”

	В изказването на народния представител Йордан Стойков, направено на пресконференция
Инж. Василев: “Твърдението, че
В изказването на народния представител Йордан Стойков, направено на пресконференция на 30 септември 2013 г., се казва изрично: „... установен е конфликт на интереси...“, в резултат на който Владимир Василев не може да изпълнява длъжността управител на Ви


    В изказването на народния представител Йордан Стойков, направено на пресконференция на 30 септември 2013 г., се казва изрично: „... установен е конфликт на интереси...“, в резултат на който Владимир Василев не може да изпълнява длъжността управител на ВиК ООД - Габрово. „Единственият мотив, посочен от депутата, е, че като управител на ВиК ООД – Габрово съм едновременно и общински съветник в Община Севлиево, което не било декларирано. Заявявам отговорно, че това твърдение е несъстоятелно и необосновано от фактическа и правна гледна точка.“
    Това заявява управителят на ВиК - Габрово инж. Владимир Василев в отговор на питане на „100 вести“ как ще коментира казаното от народния представител от БСП Йордан Стойков.
    „За да се каже, че е установен конфликт на интереси, следва да е образувано производство по реда на Глава VІ от Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (ЗПУКИ), което да е завършило с влязло в сила решение на комисията - аргументира несъгласието си Василев. -  За първи път за това спомена представителят на МРР на Общото събрание, проведено на 19 септември 2013 г., но досега не съм уведомяван официално от Комисията за образувано производство, нито ми е искано становище, обяснение или възражение, както изисква чл. 26 от ЗПУКИ. Така че не ми е известно дали въобще има подаден официален сигнал по реда на закона и дали е образувано производство. Затова да се твърди, че е бил установен конфликт на интереси, е най-малкото некоректно“ - заявява Василев.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни