Христо Стоянов предлага международен събор на Узанската поляна

	Събор, надпяване и надиграване на чужденци, изпълняващи български фолклор, на
Христо Стоянов предлага междун
Събор, надпяване и надиграване на чужденци, изпълняващи български фолклор, на Узана е най-новата идея на габровеца - известният писател Христо Стоянов. Според него подобно събитие не е правено никога досега никъде в България, а Узана би събрала много пов

Освен това провеждането на подобен събор или фестивал би обединило всички.
И дори би въздигнал Габрово и неговата популярност.
По думите на Христо Стоянов кметът Таня Христова, както и депутатът Томислав Дончев са прегърнали идеята и вече започнали да действат по статута на събора, надпяването и надиграването или фестивала, както бихме могли да кръстим събитието на първо време. „Аз вече влязох във връзка с американци, които се занимават с български фолклор от години – разказа писателят, - а досега никой не ги е поканил да дойдат в България. Става дума за състав в Ню Йорк, който от 30 години изпълнява български фолклор. Ръководителката на състава е научила дори български език. Каква любов към България трябва да има, за да го направи?! 
А в същото време ние в България се чудим как да се ядем помежду си, вместо да се хванем и да поработим малко за Габрово. Христо Стоянов бе сред учредителите на едно съзаклятие от габровци, живеещи в столицата, които се зарекоха пред ръководството на града, където и да са, да работят за авторитета и популярността на Габрово. Съзаклятието обаче като че ли замря, а за жалост известни габровци говорят против свои съграждани и по този начин вредят на авторитета на града, смята Христо Стоянов. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни