Габровски деца се състезаваха в Спортната академия

Gabrovski-dtsa-s-sastzavaha-v-Sportnata-akadmiya
Габровски деца се състезаваха в Спортната академия
Подзаглавие:Ученици от НУ „Васил Левски“-Габрово представиха Габровска област в националното състезание „Детско полицейско управление“ Отборът от доброволци в Детското полицейско управление към Начално училище „Васил Левски“-Габрово участва в национален турнир в София, съобщиха вчера от Областната дирекция на МВР в Габрово.

Подзаглавие:Ученици от НУ „Васил Левски“-Габрово представиха Габровска област в националното състезание „Детско полицейско управление“

Отборът от доброволци в Детското полицейско управление към Начално училище „Васил Левски“-Габрово участва в национален турнир в София, съобщиха вчера от Областната дирекция на МВР в Габрово. Четвъртокласниците Симона Христова, Жени Живкова, Дениз Иванов и Ясер Абулибде представиха Габровска област в националното състезание „Детско полицейско управление“.

Спортната инициатива се проведе в Националната спортна академия „Васил Левски“, а в надпреварата участваха отбори от всички областни центрове в страната.

От полицията допълниха, че габровските деца са демонстрирали знания и умения в три дисциплини, включващи теоретична и практическа част: „Полицейска лична защита“, „Безопасност на движението по пътищата“ и „Оказване на първа долекарска помощ“. Придружавали ги техният училищен ръководител Петър Проданов, и от ст. инсп. Емил Петков и инсп. Димитър Христов от Районното полицейско управление-Габрово.

В края на спортния празник малките полицаи имали възможност да наблюдават демонстрации с участието на служители от Специализирания отряд за борба за тероризма и да научат повече за спецификата при работа със служебни кучета и за дейността на конната полиция.

„Представителният отбор на Габровска област се завърна с грамоти, много подаръци, нови приятелства и положителни емоции след участието си в националната проява. Състезанието бе организирано от Главна дирекция „Национална полиция“ със съдействието на Спортна асоциация на МВР и Български младежки Червен кръст“, допълниха от полицията.

Националната програма „Детско полицейско управление“ стартира в Габровска област, и в четирите общини, на 16 май 2016 г. В проекта се включиха НУ „Васил Левски“ - Габрово, СОУ „Васил Левски“ - Севлиево, СОУ „Максим Райкович “- Дряново и СОУ „П.Р. Славейков“ - Трявна. Доброволците в тези отбори провеждат вече две години обучения за деца в няколко направления: запознаване с дейността на полицейските служби, оказване на първа долекарска помощ - при ухапвания, измръзване, фрактури, изгаряне, детска полицейска лична защита, безопасност на движението, действия при извънредни кризисни ситуации, бедствия и пожари, а в модула „Здраве, етика и право“ - теми, свързани с християнските празници, с вредата от употребата на цигари, алкохол и наркотици, и др.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни