„Буката-Чанлиев-Мано” - на 20-ти

	14-то издание на „Буката-Чанлиев-Мано“ ще се състои на 20 юни,
„Буката-Чанлиев-Мано” - на 20-
14-то издание на „Буката-Чанлиев-Мано“ ще се състои на 20 юни, петък – информира вчера президентът на колоездачен клуб „Янтра“ Васил Дянков.

 Стартът ще е в 13.30 часа от площад „Възраждане“, а майсторите на педалите ще трябва да се доказват по 22-километровото трасе до Географския център на България – в местността Узана. Надпреварата е за момчета, юноши старша възраст, мъже и т. нар. „мастърс“ - уважителен термин, зад който се „крие“ състезанието за ветерани – до 50 и над 50 години. 
 
Габровският критериум ще е първото състезание за мъжете за този сезон, уточни Дянков, който от години е и говорител на Обиколката на България. За участие са се записали всички действащи колоездачни клубове в страната, 15 на брой. Между тях са и габровските „Янтра“, оглавяван от Дянков, и „Исполин“, начело на който е Веско Денизов. 
Надпреварата се провежда за 14-ти път, но прави дебют с това си название - „Буката-Чанлиев-Мано“. Досега колоездачите се бореха за купата „Буката-Одрински-Чанлиев“. 
Синът не легендата Георги Одрински - Николай, обаче е решил да прави отделно състезание в памет на баща си – информира Дянков.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни