120 ученици се включиха в празничния турнир по футбол в Севлиево

120 ученици се включиха в традиционния турнир по футбол за
120 ученици се включиха в праз
120 ученици се включиха в традиционния турнир по футбол за Великден в спортна зала „Дан Колов“ и на многофункционалното игрище в „Боровата гора“, информираха от Община Севлиево.

Първи в състезанието излъчиха победител момчетата от училищата в града. За поредна година футболистите на Венцислав Младенов показаха по-добра игра и с две победи заеха първото място. В спора за второто място футболистите на ОУ „Христо Ботев” се наложиха с 5:1 над отбора на ОУ „Стефан Пешев”. В групата от селата в борбата за третото място се срещнаха отборите на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” - Градница и ОУ „Васил Левски” - Шумата. След по-добрата игра Градница победи с 4:0. 
В спора за купата се разигра истинска битка между ОУ „Емилиян Станев“ - Ряховците и ОУ „Св. св. Кирил и Методий” - Душево. Въпреки упоритостта на момчетата от Ряховците, след 3:2 купата отиде за Душево. В групата на 7-8 клас срещите започнаха оспорвано след 2:2 между отборите на ОУ „Христо Ботев” и ОУ „Стефан Пешев”, но на следващия ден отборът на ПГМЕТ „Ген. Ив. Бъчваров” след две победи се класира първи, а с по-добра голова разлика ОУ „Стефан Пешев” остана на второ място, пред ОУ „Христо Ботев“. При юношите 9-10 и 11-12 клас, след като ПГ „Марин Попов“ не участва, а на футболистите на СОУ „Васил Левски” не беше разрешено от ДЮШФ да играят поради предстоящия мач от държавното първенство, спорът за титлите се реши между отборите на ПГМЕТ „Ген. Ив. Бъчваров-1“ и ПГМЕТ „Ген. Ив. Бъчваров-2“. И в двете възрастови групи се наложиха отборите на ПГМЕТ „Ген. Ив. Бъчваров-1“. 
През лятната ваканция Община Севлиево ще организира отново турнир по футбол в същите възрастови групи. В турнира ще бъдат поканени да участват и най-малките любители на топката – момчетата до 4 клас, информираха от общинската администрация. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни