12 метанови автобуса тръгват по градските линии

	Попълнението на автобусния парк на „Общински пътнически транспорт“  -
12 метанови автобуса тръгват п
Попълнението на автобусния парк на „Общински пътнически транспорт“ - Габрово - 12 автобуса МАН, са в депото и чакат да минат всички процедури, за да тръгнат по градските линии на обществения транспорт.

Това са 9 къси и три съчленени рециклирани автобуса на газ метан, производство 2003 и 2004 г., които идват от Люксембург. 
Автобусите са купени с кредит от 660 000 лв., разрешен от ОбС в Габрово.  В условията за отпускане на кредита бяха включени и 4 нови 22-местни автобуса.
„В обявената от нас обществена поръчка за оферти за новите автобуси не се яви нито един кандидат. Но през тази година отново ще отворим обществената поръчка за нови оферти, така че решението на ОбС, както и условията за отпускането на кредита, ще бъдат изпълнени - заяви управителят на дружеството Екатерина Караколева. - Тези автобуси са втора употреба, но са съвсем запазени, вътре са като нови. Отговарят на всички европейски норми и изисквания. Всеки един от тях има и платформа за инвалидни колички.“
Караколева спомена, че има любим автобус - единият от съчленените МАН-ове, син, с брандове на птици, които създават много настроение. 
В двора на депото са наредени и старите автобуси, излезли от употреба. Някои от тях са демонтирани. Всички части се изваждат, включително и стъклата. На вторични суровини ще бъдат предадени само ламарините. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни