Виетнамец показва на целия свят какво означава безкорисност

Топ новина! <p>Единствен в света виетнамецът Тонг погребва чужди деца, абортирани в
228343_2056782104242_1603505_n-3819.jpg

Единствен в света виетнамецът Тонг погребва чужди деца, абортирани в клиника

Вече 15 години Тонг Фуок Фук от Виетнам погребва чужди деца от клиниката за аборти


Всичко започва през 2001 година, когато жена му забременява и Тонг я пидружава за прегледите в болницата. Седейки в коридора бил поразен от чуждата мъка, виждайки как бременни жени влизат в кабинета и излизат от там ридаейки, без дете.
Тонг не разбрал веднага какво се случва. Той не можел да разбере защо жените правят аборт. За него това било да убиеш собстветото си дете. И още по-страшно - да го убиеш и даже не го погребеш по човешки.
Тонг бил потресен. Тогава решил със собствени пари да купи земя около град Хон Том, която да превърне в гробище за малките човеци, изгубили живота си без дори той да започне. Тонг получил разрешение от болницата и още през първите няколко години погребал певече от 10 хиляди неродени човеци.


Но истинската цел на виетнамеца била съвсем друга. Тонг се надявал, че бременните жени, няма да мислят как да се избавят от своите бъдещи деца, когато посетят гробището.
Нещо повече - Тонг започнал да помага на майките, които заради материални трудности не можели да задържат децето си. Тонг вземал в семейството си децата на майките, които го молели за помощ - да съхрани живота на децата им. Затова до гробището, изпълнено с печал и мъка, била построена къща, която става роден дом на повече от 100 деца.

Съчувствайки на чуждата беда, Тонг връща на майките порасналите им деца, когато финансовите и семейни трудности са останали в миналото.
За да не се обърква в имената на своите повече от 100 осиновени синове и дъщери, Тонг ги нарича с мили имена, като Вин (чест), Там (сърце). Всички деца носят презиме на своята майка и фамилията на Тонг.
"Аз ще продължавам да помагам до последния си дъх и се надявам моите деца също да помагат на хората, когато си замина от този свят!, казва единственият в света човек, помислил човешки за неродените човешки същества.


Очите на неговите осиновени деца греят от щастие.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни