За първи път от 1989 г. насам ще има заря на връх Шипка

	За първи път след 10 ноември 1989 г. тържествената заря-проверка
За първи път от 1989 г. насам
За първи път след 10 ноември 1989 г. тържествената заря-проверка по повод 136-та годишнина от решителните Августовски боеве на Шипка ще бъде на върха, съобщи областният управител на Габрово Николай Григоров.

 Тази година тържествата, които се провеждат под патронажа на президента Росен Плевнелиев, ще бъдат само в един ден. Състезанието за скоростното изкачване на върха, туристическият поход, изложбите, свързани с годишнината, както и възстановката на събитията по време на Шипченската епопея също ще бъдат само на 23 август. На Шипка ще бъде и тържественият концерт. Все още програмата не е напълно готова, уточни Григоров. Когато бъдат ясни всички детайли по нея, тя ще бъде огласена в публичното пространство. Макар годишнината да не е кръгла, за 23 август специалистите от Държавен архив и Регионалния исторически музей в Габрово подготвят издаването на вестник, свързан с историческото събитие.
„Тази година във финансирането и в организацията на част от мероприятията по отбелязването на боевете се включиха активно и представители на област Стара Загора“ – отбеляза Григоров. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни