Владимир Искров след трудната победа над „Рилски спортист“ със 79:66.

Топ новина! <p>- Инфарктен мач! Кое ви донесе успеха?- От една страна
Владимир Искров след трудната

- Инфарктен мач! Кое ви донесе успеха?- От една страна това, че нашият отбор наистина е по-класен от двата, а от друга - по-добрата ни физическа подготвеност и по-голямото желание на момчетата да вземат мача. Имаше много взаимопомощ в защита, добре се

Имаше много взаимопомощ в защита, добре се справихме и със зоновата преса. Предизвикахме противника да направи повече грешки, отколкото ние сме направили в срещата, и взехме повече борби, което в крайна сметка се оказа решаващо за спечелването на мача. Мисля, че реално разликата би трябвало да е още по-голяма, защото бяхме без трима основни играчи. Получи се обаче интересен мач за зрителите и хората наистина изпитаха голямо удоволствие от играта, защото 3-4 минути преди края резултатът беше само 2 точки за нас и до 37-та минута не се знаеше кой ще победи. 
- Защо тръгнахте така колебливо в първите минути и на двете полувремена?
- Защото момчетата, на които дадох шанс за изява, го пропиляха. Вярвам в тях и в следващите срещи отново ще им дам шанс да играят, но смятам, че те самите не бяха подготвени да играят и това беше причината бързо да стане тази негативна разлика. Стилът на игра, който аз налагам, изисква много агресия и много бягане, а те явно не бяха готови да направят това, което се изисква от тях, и това, което знаят, че трябва да направят. Това беше причината да започнем и първата, и третата част с голям пасив, но в крайна сметка това са си поуки за нас, които вярвам, че ще ни бъдат от голяма полза занапред, защото предстоят още доста срещи на отбора. Имахме огромна полза от днешния мач, защото видяхме кое и къде ни куца и върху какво трябва да работим, за да вървим напред.
- Имаше обаче и момчета, които изпъкнаха в мача и общо взето бяха с основен принос за победата - Иван Бонев, Максим Алексиев…
- Така е. На Иван Бонев това му е работата, да взема борбите. Той има 17 овладени топки в този мач и се справи прекрасно. Отделно отиграванията му в предно поле бяха на ниво. Наистина силен мач за него и се надявам и занапред да бъде така, защото той може и само трябва да си повярва. Максим Алексиев също вземаше правилните решения. За сметка на това пък имаше други момчета от отбора, които не можаха да покажат това, което могат, но за това са мачовете - да се трупа опит. Момчетата са млади и ще се развиват.
- Каква е целта пред отбора в младежката лига?
- Аз вярвам, че можем да сме сред трите най-силни отбора. Въпрос на организация, тренираност и голямо желание от страна на момчетата. Вчера в София играха „Ахил“ и „Черно море Порт“ (Варна). Варна за мен са може би най-добрият отбор в България при младежите. Подобно на нашите състезатели и техните мисля, че играят и при мъжете в „А“ група. „Ахил“ обаче им противодействаха максимално и 30 секунди преди края буквално не се знаеше кой ще спечели. Така че в тази младежка лига желанието на състезателите да покажат това, което могат, е водещо и в крайна сметка именно то е определящо за крайния успех, не толкова техническите и тактически умения и знания, които притежават играчите. За мен най-важно е момчетата да са мотивирани и да искат да играят баскетбол, а пък оттам нататък каквото стане.
- Много бързо трябва да се настроите за предстоящия мач от мъжката „А“ БГ в неделя срещу „Видабаскет“.
- Предполагам, че ще бъде тежък мач във Видин. Там целият град се вълнува от мачовете на отбора и ще има много публика. Отделно и самата зала си има много специфики, така че ще ни бъде трудно, но се надявам да се възстановим бързо и да сме готови да играем в неделя на 100 процента всички, не като днес. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни