В Севлиево откриват Музей на съвременното изкуство и Информационно-туристически център

<p>Утре в Севлиево откриват Музей на съвременното изкуство и Информационно-туристически
В Севлиево откриват Музей на съвременното изкуство и Информационно-туристически център

Утре в Севлиево откриват Музей на съвременното изкуство и Информационно-туристически център към ГХГ  "Асен и Илия Пейкови", съобщи за „100 вести“ директорът на галерията Васко Василев.

СТЕФКА БУРМОВА
Утре в Севлиево откриват Музей на съвременното изкуство и Информационно-туристически център към ГХГ  "Асен и Илия Пейкови", съобщи за „100 вести“ директорът на галерията Васко Василев. Той обясни, че отдавна Севлиево изпитва необходимост от функционирането на информационно-туристически център, който да предлага и да рекламира туристическите дестинации и културните обекти, функциониращи на територията на общината. Идеята е чрез него да бъде предлагана информация за всички действащи екопътеки в района, веломаршрутите и туристическите маршрути, за да имат възможност желаещите да практикуват екотуризъм, културен туризъм или религиозен туризъм предварително да се запознаят с предлаганото от общината. Разбира се, в информационно-туристическия център ще се дава информация за хотелите и къщите за гости, които функционират на територрията на общината, както и за действащите ресторанти в района. Всеки, който посети този център ще може да си купи севлиевски сувенири и да получи необходимата му информация.
Васко Василев уточни още, че севлиевският ИТЦ ще поддържа връзки със сродните центрове от страната, за да бъдат обслужвани пълноценно и да получат търсената информация не само севлиевци, но и всички гости на града.
И тъй като в сградата на ГХГ „Асен и Илия Пейкови“ има много история, тук ще бъде обособен и музеен кът, свързан с развитието на образованието в Севлиево, обясни още Васко Василев. Успоредно с това ще бъде организирана специализирана експозиция, посветена на съвременното българско изкуство. „Нашата галерия има доста богат фонд от съвременна българска живопис – подчерта Васко Василев. – Така всеки, който желае ще може да види това богатство, което съхраняваме. А и ние имаме какво да покажем  - крепостта „Хоталич“, галерията, музея, църкви, манастири, природни забележителности и т. н.“.
В експозицията ще бъдат включени творбите на Иван Иванов, Миглена Александрова, Момчил Николов, Мариета Конова, Димитър Витанов, Васко Василев, Дамян Петров, Галина Александрова, Светла Косева, Албена Коева, Димитър Георгиев, Веско Велев, Елиза Цокова, Владимир Пенев, Татяна Полихронова,Милко Дачев, Катя Христова, Драги Хаджи Николов, Галина Костадинова, Николай Панайотов, Иван Додов, Теодора Петева.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни