Таня Христова: “Общото събрание на ВиК - Габрово беше истински фарс!“

	Дни преди да се проведе изборът на нов шеф на
Таня Христова: “Общото събрани
Дни преди да се проведе изборът на нов шеф на ВиК – Габрово кметът Таня Христова се обяви против тази смяна с аргумента, че тя може да застраши изпълнението на Водния проект. Вчера тя присъства на Общото събрание на акционерите на ВиК като представител

    Дни преди да се проведе изборът на нов шеф на ВиК – Габрово кметът Таня Христова се обяви против тази смяна с аргумента, че тя може да застраши изпълнението на Водния проект.
    Вчера тя присъства на Общото събрание на акционерите на ВиК като представител на Община Габрово.
    Пред репортер на „100 вести“ Таня Христова коментира мнението си за избора на инж. Мила Владова и причините за съмненията, които остават.
(интервю на стр. 2)
   - Г-жо Христова, потвърждават ли се съмненията Ви, че смяната на управителя на ВиК – Габрово подлага на риск изпълнението на Водния проект?
    - За съжаление, неаргументирани политически решения и неясни интереси връщат стария модел на управление във „Водоснабдяване и канализация“ - Габрово. Да! Моите съмнения категорично се потвърждават и от факта, че не получих отговори на въпросите, които вълнуват габровци и които поставих по време на събранието. А те бяха съвсем логични – защо се налага смяна на едно успешно управление и защо такава тайнственост до последния момент съпровождаше името на лицето, номинирано за нов управител. Със сигурност, обаче, можем да поздравим местните партийни функционери от управляващата коалиция, защото успяха да наложат едно безпринципно решение и със сигурност си заслужиха аплодисментите на партийните централи. Чудя се изобщо защо имаше нужда от подобен фарс, при условие, че всичко беше предрешено. Разбира се, едва ли може да очакваме разумен отговор.
    - Но инж. Владова не е чужд човек за ВиК. Тя и сега работи като началник на Пречиствателната станция за отпадъчни води.
    - Да! Така е! Но тя беше част от предишното ръководство на дружеството, което се свързва с един тъмен период на „Водоснабдяване и канализация“ - Габрово, с много натрупани задължения, които г-н Василев наследи преди три години. Очевидно, обаче, огромните усилия, които той положи да стабилизира дружеството, се награждават с безпардонното му отстраняване и то в изключително критичен момент от изпълнението на най-важната инвестиция във ВиК-системата.
    - Стана ясно, че ще обжалвате това решение на Общото събрание. С какви аргументи?
    - Да, ще обжалвам решението на Общото събрание. Подписах протокола с „особено мнение“, защото по неясни за мене причини представителите на държавата манипулираха провеждането на събранието до степен да диктуват на записващия съдържанието на протокола. Дори получих сърдито обаждане от служител на Министерството на регионалното развитие, който се опита да ме убеди в необходимостта да подпиша протокол, който не отразява реално дискусията, проведена по време на събранието между акционерите.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни