Станислав Иванов донесе победата за “Левски” срещу “Лацио”

Топ новина! <p>Габровски талант възхити синя футболна България. 15-годишният Станислав Иванов донесе
Станислав Иванов донесе победа

Габровски талант възхити синя футболна България. 15-годишният Станислав Иванов донесе победата на „Левски“ в двубоя срещу италианския „Лацио“, организиран по повод 100-годишния юбилей на столичния клуб.

 Стаси демонстрира великолепните си футболни умения и заби брилянтно попадение във вратата на гостите в 77-та минута за 3:2, с което вдигна на крака сините привърженици, изпълнили Националния стадион „Васил Левски“. Преди това „Лацио“ поведе с 0:2 с попадения на Тункара и Какута, а „Левски“ изравни през втората част с два гола на Димитър Макриев. Мачът се превърна в истински футболен спектакъл, а ръководството му беше поверено на най-добрия роден рефер в момента - Георги Йорданов.
Станислав е във футболен клуб „Левски“ от 2012 година и вече има два сезона за детския тим на столичния гранд, воден от треньора Викторио Павлов, в които заби повече от 100 гола. Тази пролет Стаси реализира и един запомнящ се хеттрик във вратата на вечния съперник ЦСКА в двубоя от 19-я кръг, спечелен от „Левски“ с 3:1. Талантливият габровски младок вече грабна сърцата на сините фенове и няма да е никак чудно, ако от новия сезон започне да намира място и в първия състав, особено след запомнящото се попадение във вратата на „Лацио“.
След двубоя с „римските орли“ Стаси впечатли със скромността си. Вместо да е в еуфория и на гребена на вълната, новият син талант сподели само: „Има още много какво да се желае“.
- Стаси, как се стигна до участието ти в този мач?
- Моят треньор Викторио Павлов (б.а., който е и помощник-треньор в мъжкия отбор на „Левски“) ми каза на сутрешната ни тренировка преди мача, че ще бъда в състава за мача с „Лацио“, за което съм му искрено благодарен.
- Какво беше усещането да си част от този футболен празник?
- Усещането беше неповторимо. Да играеш пред такава публика е просто невероятно. Това не се случва всеки ден и се радвам искрено, че имах възможността да участвам в този мач и че се представих на ниво.
- Как се чувстваше на терена редом до някой сини легенди?
- Чувствах се великолепно. За мен беше чест да играя заедно с такива футболисти.
- Какво ти казаха след мача?
- Всички ме поздравиха, а моите родителите ми казаха, че се гордеят с мен, което ме прави истински щастлив.
- Какво искаш да постигнеш със синята фланелка?
- Надявам се да играя в мъжкия отбор на „Левски“, да спечеля много титли и да участваме в Шампионска лига.
- Кой е любимият ти футболист в „Левски“?
- В момента в „Левски“ много ми допада играта на Божинов. Иначе много ми харесваше Георги Иванов, а имаше и други много добри футболисти - Йовов, Боримиров…
- А в световен мащаб, кой футболист харесваш?
- Робин Ван Перси.
- Какво е да си част от „Левски“?
- Да си част от футболен клуб „Левски“ е привилегия. Мога да кажа, че съм истински щастлив от факта, че имам възможността да нося синята фланелка. Искам да благодаря за това на моето семейство и, разбира се, на моя треньор Викторио Павлов.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни