СОУ „Райчо Каролев” празнува Деня на Европа

	Учениците от СОУ „Райчо Каролев“ - Габрово се включиха активно
СОУ „Райчо Каролев” празнува Д
Учениците от СОУ „Райчо Каролев“ - Габрово се включиха активно в отбелязването на 9 май – Деня на Европа, в Габрово. Програмата в празничния ден започна с най-малките – учениците от първи, втори и трети клас, които рисуваха на асфалт.

 „Аз и моят град”, „Моят град и Европа”, „Моето училище и Европа” бяха темите, по които те трябваше да направят своите рисунки. Съвсем естествено габровската котка присъстваше наред с европейското знаме, Айфеловата кула и други символи на Европа. 
В заседателната зала на училището представители на различни класове се запознаха накратко с историята на Европейския съюз, защо 9 май е обявен за Ден на Европа. Децата отбелязаха колко важен за нас и цялото ни ежедневие е Европейският съюз. 
Денят продължи със спортни състезания – теглене на въже, състезания по народна топка, волейбол и баскетбол. Голям интерес сред учениците предизвикаха и множеството печатни материали и специалния вестник, посветен на Европа. 
Денят на Европа беше съчетан с деня на ученическото самоуправление. На „директора“ на училището Адриян му се наложи да се занимава и с несвойствени директорски задачи – да надува балони, да определи къде да се разлепят плакатите и да раздава наградите, осигурени от Европейския информационен център „Европа директно“ в Габрово при Габровската търговско-промишлена палата. А наградите бяха много – коркови дъски за информационни табла на класовете, топки за волейбол, баскетбол, народна топка, обръчи, федербали и много, много печатни материали. 
Събитията по повод 9 май бяха организирани от Европейския информационен център „Европа директно“ със съдействието на РСО „Централна Стара планина“ и ръководството на училището.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни