Пет статуетки за ВФ „Upstream Voices“ от конкурса „Хармония“

Pet-statuetki-za-VF-„Upstream-Voices“-ot-konkursa-„Harmoniya“
Пет статуетки за ВФ „Upstream Voices“ от конкурса „Хармония“

Квартет „Upstream Voices- Junior“ в състав Рая Петкова, Гергана Ганкова, Николай Петров и Десислава Друмева участваха в надпреварата в Първа възрастова група заедно с осем вокални формации от от страната.

От петото издание на единствения по рода си национален конкурс за вокални формации, дуети и триа, изпълнители на популярна песен „Хармония“ севлиевската ВФ „Upstream Voices“ с вокален педагог Ценка Горалова се завърна с пет статуетки. Конкурсът се проведе на 3 юни в Стара Загора и негови организатоли са местната Община, НЧ „Родина 1860“ и вокална студия „Усмивки“. В старозагорския Драматичен театър се събраха над 250 участници от София, Пловдив, Сливен, Варна, Стара Загора, Севлиево, Елин Пелин и др.
Квартет „Upstream Voices- Junior“ в състав Рая Петкова, Гергана Ганкова, Николай
Петров и Десислава Друмева участваха в надпреварата в Първа възрастова група заедно с осем вокални формации от от страната. Те се представиха блестящо с песните „Ладо ле“ на композитора Стефан Димитров и „Mamma mia“ из репертоара на шведската АББА. Талантливите малки певци участват за първи път като група на конкурс, но спечелиха овациите на публика и жури за атрактивното си изпълнение. Те се завърнаха с първа награда, диплом, статуетка и парична премия.
В същата категория се състезава и още един състав – този на Росен Метев, Ива Христова, Кристина Неделчева и Никол Иванова. Децата са от Севлиево и Габрово и са на възраст от 6 до 8 години. Лъчезарното настроение и прекрасна сценична визия им донесе втора награда и наградата на младежкото жури. Вокална група „Upstream Voices-Sweety“ изпълни емоционално и с много енергия песните „Чуй ме, Дилмано“ на Стефан Диомов и „Купон“ по музика на Том Джоунс и текст на Димитър Кърнолски.
Във втора възрастова група, в категория дуети и триа, блестящо се представи и трио АДИ - Антония Пенева, Далия Ковачева и Инес Метева /смесен състав от Севлиево и
Габрово/. Момичетата показаха майсторство в многогласното пеене в изпълнението на „Необяснимите неща“ на Нели Рангелова и ,,The Ketchup song” на група „Лас Кетчуп“. Момичетата спечелиха първа награда, диплом, статуетка и парична премия.
Симона Захариева и Гала Ботева участваха за първи път като дует в трета възрастова група. Двете невероятни певици с мощните си гласове изпълниха залата с енергия и сила. С прекрасното си усещане за музикална фраза и блестяша интонация, младите певици спечелиха първото място с песните „Пролет“ на композитора Тончо Русев и „No more tears“ популярен дует на Барбара Стрейзанд и Дона Самър.
Статуетка и награда за най-добър вокален педагог получи и ръководителката на ВФ „Upstream Voices“ Ценка Горалова- Гъбенска, което е заслужено признание и висока оценка на журито за нейния труд. И тази година негов почетен председател бе доц. Алис Боварян, преподавател в катедра поп и джаз пеене в НМА „Панчо Владигеров“ в София. Заедно с нея журираха и Венцислав Благоев, джазов и класически тромпетист, артистичен директор на „Джаз Форум Стара Загора“ и Жанина Янкулова, вокален педагог на студия „Усмивки“.
За първи път в рамките на конкурса бе организирана джаз-работилница, с участие на всички певци от конкурса, ръководена от Венци Благоев.
На Гала- концерта в Драматичния театър участваха три състава на „Upstream Voices“ - трио АДИ, дует Симона и Гала, квартет Рая, Гергана, Николай, Десислава.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни