„Откритата сцена“ на площада тръгва с концерт на Весела Морова, бразилска музика и джаз

	След 15-годишно отсъствие габровката Весела Морова се завръща като певица
„Откритата сцена“ на площада т
След 15-годишно отсъствие габровката Весела Морова се завръща като певица на габровска сцена в понеделник - 12 май, и открива с концерт от 20 часа поредицата от изяви на откритата сцена на площад „Възраждане“ в седмицата на Майските празници.

Весела ще се представи с най-новия си проект, с който се занимава през последната година – за бразилска музика. Според певицата именно той е много подходящ за откриване на карнавалните прояви в Габрово. Заедно с Весела на сцената ще излязат седем много добри джаз музиканти и три екзотични танцьорки от „Амазония Денс Проджект“. Много весела карнавална бразилска музика, както и джаз е обещанието на изпълнителите към публиката.
Проектът на Весела Морова за бразилска музика се нарича „Дандалунда“ и от една година има концертни изяви в София и из страната. „Концепцията за проекта си е изцяло моя – споделя Весела. - Много се запалих по латино музиката като цяло в последните години и реших, че искам да правя такова шоу с карнавални танци и много свежа музика. Ще изпълня няколко песни на португалски, други на английски език, а ще има и три на български. Много се надявам да забием точно както трябва като за откриване на карнавална седмица, танцьорките ни ще бъдат с бляскави пайети и пера и всичко ще бъде в бразилския дух, ще има и интерактивност с публиката – по много от песните ни публиката ще може да научи танц... Но понеже всички сме джаз музиканти, ще има и много сола, импровизации и на сцената ще се случва постоянно нещо различно.“
Певицата Весела Морова замина за САЩ веднага след като завърши Априловската гимназия. Зад океана тя живя и учи шест години. Там завърши висшето си образование, а след това изучава джаз пеене в Музикалния колеж „Бъркли“ в Бостън. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни