Мокри и недоволни габровци ругаят по спирките

Rugatni-mogat-da-se-chuyat-ot-mokrite-gabrovtsi-po-spirkite
Ругатни могат да се чуят от мокрите габровци по спирките
С две огромни пазарски чанти в ръцете мъж на възраст едвам се добира до спирка от градския транспорт в центъра на Габрово и без да обръща внимание на хората наоколо, започва да сипе цветисти ругатни. Ясно, всичко му е черно наоколо... И заради силния сне

    С две огромни пазарски чанти в ръцете мъж на възраст едвам се добира до спирка от градския транспорт в центъра на Габрово и без да обръща внимание на хората наоколо, започва да сипе цветисти ругатни. Ясно, всичко му е черно наоколо... И заради силния снеговалеж, и заради мокрия гръб, и най-вече заради това, че като сложи чантите под навеса на новата „лафка“, за него почти не остана място. А да седне и да си почине, докато чака буса - изобщо забрави!
    В същото време на спирката застава и друг габровец, мой познат, което ми дава повече смелост да ги заприказвам. Недоволни са и двамата... „Защо не сложиха първо заслоните, а после тези „лафки“. Махнаха пейките и навесите, докараха будки, а не поставиха нищо за пътниците.
Къде да се крием, къде да седнем?“ попитаха почти едновременно и доц. Христо Славчев и пенсионирания миньор Димитър Димитров.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни