Калин Илиев - с международно признание, наградиха пиесата „Как се гони страх”

	Ново международно признание получи писателят и драматургът Калин Илиев -
Калин Илиев - с международно п
Ново международно признание получи писателят и драматургът Калин Илиев - неговата пиеса „Как се гони страх” получи трета награда в Международния конкурс за детска драма, организиран от ICT – International Talent Club. ICT е международна организация за от

 Откъс от приказката “Как се гони страх”:
 
„… Вече никой не минавал през Обърканото царство.
Нито пък птици прелитали над него. Нямало птици в царството, защото никой не помислял да лети, а и птиците през нощта не летят.
Нямало и риби в реките и езерата на Обърканото царство. Пък и за какво са рибите, когато повечето животни така умеели да мълчат като риби, така били овладели езика на рибите, че се разбирали от половин бездума. Така викали на думата тук – Бездума.
 
- П-п-п… - и ставало ясно Това.
- П-п-п… - и ставало ясно Онова.
- П-п-п… - и нищо не ставало ясно.
- П-п-п… - и ставало ясно, че нищо не е ясно…”
............................

 В конкурса са участвали близо 200 автори от над 40 страни от Европа, Северна и Южна Америка, Африка. В организационния комитет има български емигрант - Димитър Димитров, продуцент, писател и режисьор. По тази причина участието на българи е било активно. Текстовете се състезавали в две секции – пиеси за възрастни и за деца. 
Калин Илиев участвал като автор и в двете секции, но пиесата за възрастни „Голямата мама“ била дисквалифицирана, тъй като вече е  поставена в Париж и Перник. „Нямах друга подходяща пиеса, преведена на английски, и я пратих – коментира Калин Илиев. - А иначе, после си говорихме с журито, е щяла да получи награда и тя. По-важното е, че сега този и други текстове ще бъдат прегледани от организаторите на ICT с цел разпространение, тоест предизвиках вниманието им. И още нещо – проверих възможностите в една световна конкуренция.“
Само преди две седмици „Как се гони страх“ бе успешно реализиран на сцена от режисьора Съни Сънински в кукления театър във Видин. На пиесата й предстои да се превърне и в детски мюзикъл в старозагорската опера, а след това – разпространение в цял свят.
 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни