Как Габрово да стане Европейска столица на културата - показаха фенове на идеята

МИНКА МИНЧЕВА		Месец след като кметът Таня Христова публично заяви, че
Как Габрово да стане Европейск
МИНКА МИНЧЕВА Месец след като кметът Таня Христова публично заяви, че Габрово може и трябва да кандидатства за Европейска столица на културата, вчера започна видимата част на реализирането на тази идея. Като продължение на Дните на интелигентната енерги

 Месец след като кметът Таня Христова публично заяви, че Габрово може и трябва да кандидатства за Европейска столица на културата, вчера започна видимата част на реализирането на тази идея.
    Като продължение на Дните на интелигентната енергия, които започнаха с представяне на възможности и добри практики за енергийна ефективност в общините, 50-ина габровци от различни професии показаха как тази енергия, използвана в творчеството, може да бъде платформа за развитие на Габрово като Европейска столица на културата.
    Творческата енергия на участниците във форума да кажат защо и вярват ли, че Габрово може наистина да стане Европейска столица на културата, беше провокирана по един много приятен начин от Милена Драгова.

    Добри практики в областта на културата, реализирани с европейско финансиране представи Мартина Винкел, артист, драматург, участвала в кандидатурата на град Линц-Австрия за Европейска столица на културата.
    За разлика от подобни инициативи, на които се говори за проекти, съобщават се цифри и пожелания, вчера участниците сами представиха идеи, концепции от гледна точка на своята професионална група.
    „Това е началото! Предстоят още много интересни неща, които ще се случат не само в града, но и във всеки един габровец в пътя до кандидатстване на Габрово за Европейска столица на културата“ - коментира за „100 вести“ Яна Максимова, „координатор на хората, които ще работят по реализиране на този проект, както се определи тя. - Gabrovolike.me, групата, която пуснахме във Фейсбук ни показа, че има хора, които обичат града и вярват, че тази идея може и трябва да се реализира. Просто трябва да заобичаме  нашия град“ - заяви още Яна Максимова.
    Следваща седмица официално ще стартира и он-лайн телевизия, подарък от фирма „Стемо“, както и много други инициативи, които могат да провокират всички габровци да работят по този проект.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни