Ивайло Белев - водач в световната ранглиста по twall®

	Тревненецът Ивайло Белев, който тази година се дипломира в габровския
Ивайло Белев - водач в световн
Тревненецът Ивайло Белев, който тази година се дипломира в габровския ТУ, и за 2014-та е водач в световната ранглиста със 194,5 точки по twall®.

На 1 юли световната ранглиста по новия вид спорт, при който се подлагат на изпитание реакциите и бързината на играчите, официално стартира. Нашето момче е и световен шампион в тази нова дисциплина. Световната ранглиста включва 100-те състезатели, които са събрали най-много точки при участията си в официалните ежегодни първенства по twall®, които се провеждат от 2009 г. насам. 

Досега в тези първенства са участвали представители на 27 държави: Австрия, Беларус, Боливия, Бразилия, България, Виетнам, Германия, Дания, Египет, Индия, Ирак, Иран, Испания, Йордания, Китай, Литва, Молдова, Полша, Русия, Турция, Унгария, Украйна, Финландия, Франция, Холандия, Чехия и Чили.
„Интересното е, че ранглистата включва и мъже, и жени, макар да играят отделно и при различни условия, тъй като се базира на спечеления престиж – критерий, позволяващ интердисциплинарно сравняване“, обясни за „100 вести“ Ивайло Белев. Самият той е спечелил четири от петте най-големи състезания по twall® (категория „мъже“), като в първото световно първенство през 2009 година не е участвал. Така застава далеч пред останалите в световната ранглиста. На втора и трета позиция са германци, съответно Силвия Щраус и Кристиян Ретцер. В челната десятка има представители на Австрия, Литва и Украйна. Други двама българи са успели да влязат в топ 100. Това са Николай Николов на 30-та позиция и Йордан Йорданов на 38-ма. Към момента Ивайло е водач и в тазгодишното първенство twall® Challenge 2014, което продължава до края на годината. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни