Гонка край язовир „Христо Смирненски", хванаха двама бракониери с лодка и 500 метра мрежи

	Инспектори от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Габрово
Гонка край язовир „Христо Смир
Инспектори от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Габрово хванаха двама бракониери, опънали мрежи в целогодишно забранения за риболов язовир „Христо Смирненски“.

Акцията по залавянето им е от нощта на 7 срещу 8 май. Инспекторите наблюдавали двамата бракониери, които спокойно разположили във водата близо 500 м хрилни мрежи. При задържането им единият направил опит да избяга, но набързо го хванали. Оказало се, че и двамата са стари познайници на контролиращите риболова - били задържани за бракониерство и в Габровско, и в Старозагорско, и то съвсем наскоро.
„Това е поредното им нарушение - обясниха за гонката край язовир „Хр. Смирненски“ инспектори от ИАРА-Габрово. Освен 500 м хрилни мрежи контролиращите риболова им иззели и надуваема гумена лодка с гребла. В мрежите имало вече уловена риба - около 8 килограма. Инспекторите я върнали обратно във водата, а двамата нарушители отнесли четири акта. Всеки от тях ще отговаря за незаконен риболов в целогодишно забранен водоем. 
„Христо Смирненски“ е забранен целогодишно за риболов с изключение на 14 дни, определени в заповед на министъра на земеделието. Това са първите седмици на юли и август.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни