Ганчовец се стяга за 11-то издание на „Ракия-Магия“

Ganchovts-s-styaga-za-11-to-izdani-na-Rakiya-Magiya
Ганчовец се стяга за 11-то издание на „Ракия-Магия“

Село Ганчовец се стяга за 11-то издание на есенния фестивал „Ракия-Магия“, който се организира по идея на Кирил Станков, режисьор, сценарист и продуцент, който от живее и твори в дряновското село. Негови филми са „Джулай“, „Три“, „24 часа“, чиято премиера беше в Габрово и др.

Село Ганчовец се стяга за 11-то издание на есенния фестивал „Ракия-Магия“, който се организира по идея на Кирил Станков, режисьор, сценарист и продуцент, който от живее и твори в дряновското село. Негови филми са „Джулай“, „Три “, „24 часа“, чиято премиера беше в Габрово и др. Той е организаторът и на неформалния фестивал на игралното, документалното и анимационна кино „Кино-магия“, което се провежда също в Ганчовец. И тази година в програмата на „Ракия-Магия“ са включени конкурсите за най-добра ракия, за написване на хайку за ракията и стихотворение за Ганчовец, за най-интересна снимка от Ганчовец или от фестивала „Ракия-Магия“, както и надпреварата „Намери шишето“ с ракия, разбира се, което ще е скрито някъде из фестивалното пространство. И след като има конкурси, ще има и награди. По традиция първата награда за най-добра ракия е 50 литрово буре за традиционното питие на българина. Все още не е известно какви ще бъдат втората и третата награда за най-добра ракия, но се знае, че ще има 10 поощрителни награди за класиралите се на финала 10 ракии. За най-доброто хайку за ракията също е предвидена награда, както и за най-добрата гозби, за най-хубавата снимка от селото и от фестивала. А наградата за намерилия скритата бутилка ракия ще бъде самата ракия. Все още не е известно какви ще бъдат наградите за принос към провеждането на фестивала, както и за дошлия от най-далечен край участник в него.

„Ракия-Магия“ започна преди 11 години като малко събитие от местно значение, но се превърна в истински празник на доброто настоение и хубавата музика, споделиха организаторите, които освен Кирил Станков са Община Дряново, кметството в с. Ганчовец и ганчовското читалище „Денчо Славов-1900“.

И така, „Ракия-Магия“ ще продължи 3 дни и две нощи пълни със смях, музика и много, много игри, прожекции на филми, базар, конкурси, ателие за деца и забавления. Началото ще бъде на 7 септември и ще продължи чак до 9 септември. А тазгодишните гости ще бъдат “Ей Си/Пи Си”, “Blue Jam Ways”, “Подуене Блус Бенд” и др.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни