Габровската Драма с четири номинации за „Аскеер”, всичките са за “Ромео и Жулиета”

Габровският Драматичен театър получи голямо признание за труда си -
Габровската Драма с четири ном
Габровският Драматичен театър получи голямо признание за труда си - рекорден брой номинации за престижните награди „Аскеер“ - четири, съобщи директорът на Драмата Невена Митева. Според нея такъв прецедент за повече от една номинации се е случвал само на Т

 И четирите номинации са за „Ромео и Жулиета“ - представлението, впечатлило журито на Академията, определяно от театралите като най-доброто в страната за изминалия творчески сезон. 
Ще припомним, че постановката на Петринел Гочев очарова и Съюза на артистите в България. Оттам номинираха обаче за наградите „Икар“ две от актрисите – Гергана Змийчарова за дебют в ролята на Жулиета и Надежда Петкова – за най-добра поддържаща роля като дойката на Жулиета. И двете дами не можаха да грабнат статуетките „Икар“. 
„Аз съм много радостна – това е някакъв прецедент, според мен – коментира с вълнение Невена Митева. - Най-после се увенча със заслужен резултат това огромно усилие, което положи нашият театър за този спектакъл. Най-щастлива съм, че имаме номинации в най-отговорните категории – за най-добър спектакъл – което е признание за всички, за режисура на Петринел Гочев, за сценография и за костюми на Юлияна Войкова-Найман.“
Наградите „Аскеер“ по традиция се оповестяват тържествено и се връчват във Военния театър от Академията в навечерието на празника 24 май. Този път има надежда поне една от четирите статуетки да пристигне в Габрово. Директорът на театъра Невена Митева очаква и селекция за участие на спектакъла „Ромео и Жулиета“ в престижния фестивал „Варненско лято“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни