Един ден от Лятна академия в СОУ „Отец Паисий”

	В габровското СОУ „Отец Паисий“ е организирана Лятна академия за
Един ден от Лятна академия в С
В габровското СОУ „Отец Паисий“ е организирана Лятна академия за настоящи и бъдещи ученици и за деца от района на училището.

На един от най-красивите летни празници – Еньовден, се събраха малки и големи за омайния ден на билките и слънцето, разказа вчера преподавателят Евдокия Николкова.
„За поредна година възпитаниците на СОУ „Отец Паисий” изпълниха обреди, свързани с Еньовден. С набрани от тях билки сплетоха Еньовденски венец и минаха под него за здраве и сила. Свиха китки, изготвиха сбирки с хербарии и табла с лечебни растения. С наслада изпиха по чаша чай, приготвен от билки, за които те вече могат да разказват на своите приятели и близки.
Нищо, че лятното слънце зове за игри сред природата и край морския бряг, заниманията за учениците в училището продължават. Те са с цел осмисляне на летния отдих на децата чрез интересни, забавни и полезни дейности.
Участници в организираната Лятна академия са настоящи и бъдещи ученици, деца от района на училището. Тук те се забавляват, рисувайки, апликирайки, спортувайки. С удоволствие посещават компютърните и музикални кабинети на училището. Според предварително заплануваните дейности  децата работят с природни и отпадъчни материали, демонстрират уменията си за майсторско управление на велосипед, ще приготвят и изпекат най-вкусните пици.
За активизиране на читателския интерес допринасят четенето, представянето на любима книга, драматизациите, в които децата влизат в ролите на любими герои.
Пъстри детски рисунки с дъх на лято, с морски обитатели и пейзажи оживяват върху хартия, на асфалта, грейват върху камъчета.
С всички произведения на малките сръчковци е подредена изложба във фоайето на училището.
Веселите летни приключения ще завършат с празник и веселие.“ 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни