Антонио Станков спечели варненския 3х3

Топ новина! 	Младият наставник на „Чардафон-Орловец“ Антонио Станков спечели поредния турнир
Антонио Станков спечели варненския 3х3
Младият наставник на „Чардафон-Орловец“ Антонио Станков спечели поредния турнир от „3Х3 Баскетбол Тур 2017“, който се проведе в събота във Варна.

Иван Господинов

Младият наставник на „Чардафон-Орловец“ Антонио Станков спечели поредния турнир от „3Х3 Баскетбол Тур 2017“, който се проведе в събота във Варна. Надпреварата се състоя на официално игрище за тази разновидност на академичната игра с топка, което бе монтирано пред Паметника на падналите приморци в Сръбско-българската война в черноморската ни столица. Организатори на веригата от състезания – вече минаха такива в Бургас, Пловдив, този уикенд ще има във Велико Търново, са БФ „Баскетбол“ и Българско Баскетболно Общество. Турнирите са организирани на високо ниво, с подкрепата на местните управи, осигурено е директно излъчване по Фейсбук и youtube канала на БАСКЕТБОЛ ТВ, а за справедливата игра следят професионални съдии и секретари.

Антонио, който вече трудно може да прочете отличията си в турнири 3х3, участва заедно с приятелите си от ВТУ Антон Диков, Евгени Иванов и Александър Милов. Станков е с бакалаварска степен от великотърновския университет, задочно предследва магистърската. На финала във Варна четиримата надвиха над Вту „Норд джим“ с 21:18, а Антонио специално отличи играта на Милов, за когото това беше първи турнир, след като 7 месеца лекува контузия на рамото.

На 13 и 14 юли Антонио и компания ще защитават шампионското си реноме на турнир в Сибил, Румъния. С победата във Варна те си осигуриха и място на финалите на „3Х3 Баскетбол Тур 2017“, които ще са на 22 юли в София. Победителят измежду най-добрите 16 ще представя България на Световното първенство 3х3, което ще се проведе през август в Букурещ.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни