650 лева дариха гостите на първия фестивал „Семе българско” в подкрепа на инициативата „Шанс за живот - със сърце и ръце”

Благотворителният базар, организиран по време на първия национален фестивал „Семе
650 лева дариха гостите на пър
Благотворителният базар, организиран по време на първия национален фестивал „Семе българско”, който се проведе в Севлиево на 12 и 13 април, събра 650 лева в подкрепа на ин витро процедура за севлиевска двойка с репродуктивни проблеми. В продължение на еди

дат добавени към сумата, която Община Севлиево е определила в бюджета си за тази година в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми. 
Първият национален фестивал „Семе българско” събра на едно място  повече от 500 участници на сцена, близо 50 фирми, предлагащи продукцията си, и хиляди гости от цялата страна.
Инициативата беше подкрепена от фондация „Искам бебе” и МБАЛ „Надежда” - София, които, заедно с родители на деца, заченати чрез ин  витро процедури, засяха 33 дръвчета в „гората на надеждата” с пожелание да има все повече дечица в българските семейства и гората да става все по-голяма всяка година.
„Тук ще засеем едно семе, което се нарича „живот“. Едно семе, което да ни припомни кои са ни корените и растейки, да ни показва накъде вървим“, каза в приветственото си слово кметът на Севлиево д-р Иван Иванов. Приветствени слова отправиха още подполковник Емил Михайлов, началник на Областния военен отдел, заради това, че фестивалът се провежда именно в парк „Казармите“, както и Хусаин Ахриев от фирма „Lebosol” - генерален спонсор на събитието. 
Участие във фестивала взеха производители на цветя, семена, овошки и дръвчета, научноизследователски институти, опитни станции, застрахователни агенции, природни паркове и горски стопанства, производители на ядки, мед, хляб и хлебни изделия, винарски изби. В рамките на двата фестивални дни на откритата сцена се качиха севлиевските певци и танцьори. На сцената се изявяваха и участници от Габрово, Плевен, Ситово. 
Десетки награди бяха раздадени в конкурсите „Бърза глътка”, „Никой не е по-голям от хляба”, „Малък изтърсак”. Малчуганите, които се забавляваха с „Шоуто на Зайо Байо”, занесоха в домовете си   награди, осигурени от спонсорите на Фестивала.   
Специални гости на събитието бяха народната певица Поли Паскова, ансамбъл „Чинари”, певецът Христо Косашки и Цецо Елвиса, който, освен като изпълнител, подкрепи инициативата и като родител на ин витро бебе. 
„Крайно време е да започнем да се гордеем с корените си и да пазим и развиваме семето българско в душата и в бита си. Благодарим на домакина на събитието - Община Севлиево, че прегърна нашата идея, че я прие като своя и положи нужните усилия, за да се реализира това събитие. Благодарим на всички участници, на нашите спонсори и на медийните ни партньори, без които този фестивал нямаше да е това, което е. Надяваме се догодина да доразвием идеята си, да я надградим и да получим подкрепата на още много хора, носещи духа български и вярващи в доброто”, заяви организаторът на фестивала Ивелина Елмазова от рекламна агенция „Елмазови” ООД.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни