35% активност в Габровско, ГЕРБ води убедително

Вчерашният изборен ден в Габровска област премина при 35 процента
35% активност в Габровско, ГЕР
Вчерашният изборен ден в Габровска област премина при 35 процента избирателна активност, съобщи снощи Мария Недева, председател на Районната избирателна комисия.

Към 21,45 часа, при първите междинни резултати, ПП ГЕРБ водеше убедително. От 1579 гласували габровци 705 бяха дали гласа си за ГЕРБ, 242 за Коалиция за България, 183 - за Коалиция „България без цензура“, 64 - за ДПС, 61- за АБВ, 58 - за Реформаторския блок, 51 - за Атака, 44 - за Националния фронт за спасение на България, 8 - за БАСТА, а останалите гласове бяха разпръснати за други партии, коалиции и независими кандидати за депутати в Европейския парламент. Това са резултати на база 14 протокола от избирателни секции в Габрово. Днес ще станат ясни окончателните резултати.
Първа донесе протоколите си избирателната секция от Тубболницата в Габрово - членовете й дойдоха в 20,10 часа в приземния етаж на Априловската гимназия, където се помещаваше РИК-Габрово и „Информационно обслужване“.  В тази секция беше и най-шареното гласуване, като един глас беше заслужила  независимата кандидат-депутатка Евгения Банова. 
Втора пристигна секцията от габровската болница „Д-р Тота Венкова“. Там разпределението беше: 24 бюлетини за ГЕРБ, 17 - за Коалиция за България, 9- за „България без цензура“ и др. Трета дойде секцията от Баланите. Там за ГЕРБ бяха гласували 35 души, за „Коалиция за България“ - 9, „България без цензура“ - 6, БКП - 1, „Атака“ и АБВ - по 1. 
Изборният ден в областта започна и завърши без сериозни инциденти. От ОД на МВР Габрово съобщиха, че „към 20.00 часа на територията на Габровска област няма регистрирани тежки криминални престъпления и груби нарушения на обществения ред. 
Създадената е необходимата организация транспортирането на изборните материали да се осъществи под полицейска охрана. От 20-ти май до днес служителите на група “Български документи за самоличност” са издали 22 удостоверения на граждани с изгубени, откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден. Осем от тях са издадени в изборния ден.“
Едно от по-сериозните нарушения бе в центъра на Габрово, където по технически причини електронен билборд „засече“ и продължи да  излъчва предизборни агитационни материали и в изборния ден - клипове на „България без цензура и  АБВ. Последва жалба от областния координатор на ПП „Атака“ Любомир Линков до Районната избирателна комисия. 
Оттам направиха проверка и след констатация,  че билбордът „ ...действително излъчва  предизборни агитационни материали и че „в случая е налице нарушение на чл. 182, ал. 4 от Изборния кодекс“, разпоредиха на фирмата, собственик на таблото, агитацията да бъде спряна незабавно. Оказа се обаче, че има технически проблем и накрая случаят бе решен чрез изключване на захранването.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни