В резултат на реформата от Български пощи - Габрово ще бъдат освободени кадри, за които гарантирам, че са изключително отговорни и всеотдайни хора

Хилда ЦвъркалеваОтстраняването ми от длъжността „ръководител на Областна пощенска станция
В резултат на реформата от Бъл
Хилда ЦвъркалеваОтстраняването ми от длъжността „ръководител на Областна пощенска станция (ОПС) - Габрово“ не е изненада за мен. Напротив, очаквано е.

Първо, защото е видно какво се случи с ръководителите на останалите държавни структури в Габровска област – доказали се професионалисти бяха отстранени, за да се назначат партийни фигури от БСП и ДПС, в някои случаи и без нужните компетенции. Второ, като ръководител на ОПС – Габрово, категорично изразих несъгласието си с подготвяната реформа, засягаща пряко габровската поща и близо 10 служители, които ще бъдат съкратени. В този смисъл съм доволна, че няма да бъда част от недалновидни решения, касаещи ОПС - Габрово, и няма да се наложи да реализирам погрешни политики, носещи щети на самата структура, нейните служители и нейните клиенти. Самата аз бях подготвила уведомление за напускане, което щях да внеса след Великденските празници, но видно наруших спокойствието на някой с категоричното си противопоставяне на подготвяната промяна и бързо бях отстранена преди празниците. Толкова бързо, че човекът, който е предвиден да оглави местната структура на Пощата, нямаше време да си подготви документите.
Относно подготвената реформа в пощата бих искала да уточня, че става дума за закриване на Звеното, което обработва пощата на цялата Габровска област. То ще бъде преместено в Горна Оряховица, а тук близо 10 човека ще останат без работа. Въпреки обещанията на управляващите от БСП по време на кампанията, че ще разкриват работни места, се оказа, че с лека ръка съкращават хора. Лошото е, че тази реформа ще засегне не само хората, които ще останат без работа, но и клиентите на Областна пощенска станция - Габрово. Мотивите ми за острата реакция бяха, че предвидените промени ще доведат до некачествено изпълнение на услугите, неспазване на сроковете, загуба на настоящи клиенти и съкращаване на хора. С въвеждане на новите разписания  на автомобилите и промяна на мястото на обработка и сортировка на пратки и печат ще се промени графикът на пристигане на пощата, което неминуемо ще доведе до забавяне на доставката до клиентите. Това ще се отрази на бизнеса, на работата на институциите от публичния сектор и ще доведе до разочарование на възрастните клиенти, за много от които очакваният вестник е единствената връзка със света. Считам, че в условията на жестока конкуренция, в която се намират Български пощи, предприетите промени обричат ОПС - Габрово на сигурен фалит.
Не на последно място – считам, че човешкият ресурс е най-важният в „Български пощи“ за качеството и бързината на услугата, която се предлага. В тази връзка не можех да приема, че ще се наложи да бъдат съкратени пълни професионалисти, от които ОПС - Габрово има безспорна нужда, без оглед на това, че са хора, отдали активните си години на „Български пощи“. Считам, че в държавните институции трябва да се извършват структурни реформи с цел подобряване обслужването на гражданите, но категорично не подкрепям промени, които носят повече щети и вреди, отколкото ползи, за каквато считам въпросната.
Относно периода, в който работех като ръководител на Областна пощенска станция - Габрово, както и една година преди това, с удовлетворение мога да заявя, че през този период Габровската поща беше на печалба, нещо, което години преди това не се беше случвало. Структурата на „Български пощи“ е разделена на регионални управления, като ние попадаме в Северен централен район, където влизат и пощенските станции в Плевен, Велико Търново, Ловеч, Русе, Разград, Силистра и Габрово. През последните две години само Габрово е с положителен финансов резултат, благодарение на целия екип, който работи в ОПС - Габрово. Бих искала най-вече да благодаря на всеки един служител от системата за това, което постигнахме заедно, за това, че ме допуснаха до себе си и ми повярваха. Бих искала работодателите от областта, които търсят или ще търсят служители, да имат предвид, че в резултат от реформата от Български пощи - Габрово ще бъдат освободени кадри, за които гарантирам, че са изключително отговорни и всеотдайни хора, които заслужават да получат шанс за работа в габровските фирми и фирмите от областта.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни