Ученици в държавната администрация за ден

	За поредна година институциите в Габровска област се включиха в
Ученици в държавната администр
За поредна година институциите в Габровска област се включиха в инициативата „Мениджър за един ден“ на фондация „Джуниър Ачийвмънт България“. На 12 и 13 март, ученици, главно от ПГ по икономика „Рачо Стоянов“ - Дряново, седнаха на мястото на управители,

Единадесетокласникът от ПГИ Атанас Георгиев пое функциите на областния управител Николай Григоров за няколко часа.
 Заедно със съучениците си Иван Пръвчев, Цеца Маркова, Деница Гатева и Габриела Добрева, той се запозна с основните правомощия и задължения на Областна администрация – Габрово. 
Ден по-рано, на 12 март, Антония Заевска, Виктория Манолова, Габриела Стоянова, Стефан Стоянов и Николай Георгиев от ПГИ „Рачо Стоянов” поеха управлението на Община Дряново, като участници в инициативата „Мениджър за едни ден”. Младежите видяха отблизо организацията и отговорностите в работата на местната администрация в Дряново. 
Ученици от икономическата гимназия в Дряново вчера гостуваха и в други институции от региона, включени в кампанията „Мениджър за един ден“. Своите врати за млади „колеги“ отвориха Областният информационен център в Габрово, Териториалното статистическо бюро, Регионалната здравна каса, РДСП, ТД на НАП – офис Габрово и др. Към инициативата за поредна година се присъединиха и много фирми от региона. 
На финала на работния ден всички ученици се сдобиха със сертификати за участие в инициативата, разпознаваем в страните от ЕС и още 170 държави. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни