Трявна предаде знамето на празника „Балканът пее е разказва” на Котел

	Град Трявна - домакин на тазгодишния празник „Балканът пее и
Трявна предаде знамето на праз
Град Трявна - домакин на тазгодишния празник „Балканът пее и разказва”, предаде знамето на балканските градове на община Котел, където ще се проведе следващото издание.

 Началото на празника е сложено през 1974 г. в Елена, а участници в него са Елена, Котел, Трявна и Дряново. По-късно към тях се присъединяват Твърдица и Гурково. През 1996 г. е прието предложението периодичността му през две години да бъде променена и „Балканът пее и разказва” да се организира всяка година. 
На 7 юни в Трявна започна концертната програма на откритата сцена пред НЧ „Пенчо Славейков-1871”. Кметът на общината инж. Николов приветства участниците и гостите и издигна знамето на празника. „Балканът пее и разказва“ е със свободен регламент, който дава възможност в програмите на отделните градове да бъдат включвани и прояви извън традиционното народно творчество, да гостуват състави и формации извън официалната програма. В нея участваха малки и големи самодейци от
Трявна, Гурково, Твърдица, Дряново, Котел и Елена. Празникът завърши с връчването на грамоти на участващите колективи и индивидуални изпълнители. След това кметът на Трявна свали знамето и го предаде на Детелина Адамова – зам.-кмет на Котел.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни