Три детски отбора на ФК „Янтра Габрово” ще участват в силен турнир в Алания

Топ новина! <p>Три отбора на ФК „Янтра Габрово“ заминават в петък за
Три детски отбора на ФК „Янтра

Три отбора на ФК „Янтра Габрово“ заминават в петък за участие в силен детски турнир в Турция. Третото издание на международната футболна надпревара „Турска ваканция” ще се проведе от 23 до 28 март в курорта Алания.

Турнирът е за пет възрастови групи - родени 1999, 2000, 2001, 2002 и 2003-2004 г. Той е създаден в рамките на програмата на ФИФА за развитие и популяризация на футбола Grassroots, чиято най-главна задача е приобщаването към спорта на колкото се може повече деца от различни страни и обучението им посредством серии от турнири по опростени правила и футболни уроци. 
„Янтра Габрово“ ще участва с три гарнитури - при родените 2001-ва, 2002-ра и 2003-2004-та г., или с общо 38 деца. Трите формации ще бъдат водени от треньорите Петър Кръстев, Пламен Илиев и Емил Георгиев. Съперници на габровските отбори ще бъдат предимно тимове от Русия и бившите съветски републики, Турция и Италия, като сред участниците в турнира изпъкват имената на сериозни футболни клубове като „Локомотив“ (Москва), „Шахтьор“ (Донецк), „Галатасарай“ (Истанбул), „Аталанта“ (Италия) и др. 
Двубоите ще се играят на терени с естествено тревно покритие. При родените 2001 година срещите ще се провеждат на игрище със стандартни размери и с времетраене от 50 минути (2 х 25 минути). Родените 2002 г. ще играят на игрище с размери 60/45 метра, на петметрови врати, а най-малките - на терен 50/35 метра, също с петметрови врати, като времетраенето на двубоите и при двете възрасти ще бъде 40 минути (2 х 20 минути). 
Това ще бъде поредното международно участие за „Янтра Габрово“. През 2012 и 2013 година детски отбори на клуба играха в силни турнири в Белгия, в Торхаут и Коксейде, като във втората надпревара мериха сили с деца от школите на еврограндовете „Евертън“  „Зенит“, „Андерлехт“, „Генк“, „Стандарт Лиеж“, „Брюж“ и др. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни