Тити Папазов срещу Цветан Антов за Купата на Габрово

	Във второто издание на Купата на Община Габрово националният селекционер
Тити Папазов срещу Цветан Анто
Във второто издание на Купата на Община Габрово националният селекционер Тити Папазов със своя клубен отбор „Левски“ ще се изправи срещу една от най-великите легенди на българския баскетбол – Цветан Антов, който сега е начело на родния „Спартак“ - Плевен

    Във второто издание на Купата на Община Габрово националният селекционер Тити Папазов със своя клубен отбор „Левски“ ще се изправи срещу една от най-великите легенди на българския баскетбол – Цветан Антов, който сега е начело на родния „Спартак“ - Плевен. Мачът е следващата събота – 28 септември, в зала „Орловец“ от 18.00 ч.
    Като активен състезател Антов беше един от лидерите на националния отбор през 90-те години, многократно е обявяван за най-добър баскетболист на България, както и за най-добър изпълнител на наказателни удари. Бронзов медалист е от европейското първенство с младежкия национален отбор и балкански шампион с националния отбор на България през 1984 г. Има две шампионски титли и една Купа на България със „Спартак“ (тогава „Плама“).  Като капитан на плевенския тим Антов бе със съществена заслуга за най-големите европейски успехи на клуба – победи над „Реал“ (Мадрид), „Партизан“ (Белград), „Бенфика“ (Лисабон), в турнирите на ФИБА през 1995 и 1996 г. Тогава редом с него честта на плевенския баскетбол защитаваха Георги Младенов, Любо Минчев, Пламен Христов, Петър Петров, Хрисимир Димитров.
    През предстоящия сезон плевенският „Спартак“ пак ще е сред претендентите за медалите, след като реши финансовите си проблеми.
Антов ще разчита на петима нови състезатели, трима от тях вече са на линия -  Васил Александров, Ивайло Вучков и Михаил Танев.
    В състава на вицешампиона „Левски“ пък ще видим национала Христо Захариев, който през миналия сезон беше играч на „Рилски спортист“. От 1 септември той премина при “сините“ като свободен агент.  Захариев е с впечатляващи показатели  - 15,9 точки и 4,8 борби във вътрешното първенство и по 12,9 пункта и 4 овладени топки в петото издание на Балканската лига.
    Сблъсъкът „Левски“ - „Спартак“ ще е кулминацията на вече традиционния турнир „Христо Донков“. Тази година той е за кадетки и мъже. При момичетата за купата ще спорят два отбора на домакините от „Чардафон-Орловец“, тревненският „Зограф“ и „Левски“. Мачовете са сутринта в събота. От 13.30 е срещата между мъжкия отбор на „Академик“ (Пловдив) и юношите на „Левски“. В 15.30 пък за първи път от 1975 г. Габрово официално ще се сдобие с представителен мъжки отбор по баскетбол. Момчетата на Владимир Искров и Николай Вътков ще дебютират пред родна публика срещу „Чавдар“ (Троян). 7-8 от състезателите са на юношеска възраст и до миналата година играеха за разпадналия се „Овъргаз“. Състезател № 1 за миналия сезон на „Чардафон-Орловец“ Стефан Иванов, Борислав Ганчев, Станислав Петров и Николай Михайлов са местните момчета в състава. С мъжкия отбор тренират още обещаващите юноши Илиан Абулибде и Цветослав Митев.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни