СОУ „Максим Райкович” отпразнува 156 години Дряновско класно училище

С поредица от инициативи и тържества СОУ „Максим Райкович“ -
СОУ „Максим Райкович” отпразну
С поредица от инициативи и тържества СОУ „Максим Райкович“ - Дряново отбеляза 156-годишнината от основаването на Дряновското класно училище. Седмицата от 4 до 7 март беше наситена с дейности, посветени на празника, а събитията продължиха и на 10 март с по

С поредица от инициативи и тържества СОУ „Максим Райкович“ - Дряново отбеляза 156-годишнината от основаването на Дряновското класно училище. Седмицата от 4 до 7 март беше наситена с дейности, посветени на празника, а събитията продължиха и на 10 март с поднасяне на венци и цветя пред паметника на патрона арх. Максим Райкович и спортен празник. 
На 4 март Родителският съвет и ръководството на училището наградиха учениците, класирани в конкурса „Пижо и Пенда“ за най-красиво и оригинално изработена мартеница.
На 5 март в Ритуалната зала на Община Дряново се проведе традиционната среща с учители пенсионери. Бяха наградени изявени учители и ученици от школото. 
С диплом „Михаил Военкин“ беше номинирана Дафинка Иванова – старши начален учител, класен ръководител на втори „а“ клас. С Диплом „Учител на годината“ беше номинирана Светла Станева – старши начален учител, класен ръководител на I „а“ клас. С Диплом „Ученик на годината“ беше номинирана ученичката Ивета Христова от VI „б“ клас. 
На 6 март пред много гости официално се откри нов компютърен кабинет в СОУ „Максим Райкович“.
Това беше и Ден на отворените врати, в който родителите можеха да посещават учебни часове, да се срещат и да разговарят с преподаватели.
Кулминацията на тържествата беше на 7 март с Тържествен концерт в големия салон на народночиталище „Развитие“. В програмата участваха вокална група към училището и състави от двете читалища в града.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото

Следвай ни