Севлиевското трио „Звън“ с концерти в Лондон

Sеvliеvskoto trio „Zvan“ s kontsеrti v London
Трио "Звън"
Севлиевското трио „Звън“ ще изнесе концерт в британската столица Лондон на 16 февруари т.г., информираха за вестника гласовитите дами.

Те ще бъдат част и от проявата на няколко български състави с участието на наши сънародници, живеещи в Европа, която е включена в културния календар на известния лондонски театър „Милфийлд“. Този концерт ще събере на една сцена българи, живеещи в България, Испания и Лондон. На сцената всички те ще представят не само прекрасния български фолклор, но и темпераментно фламенко, класика, латино ритми, болеро, ча-ча и други вълнуващи и запалващи страстта в душата и сърцето танци.

Причината да бъдат включени трите севлиевки в престижното лондонско турне е тяхното участие във фестивал в Мароко, където таланта на трите севлиевски певици е забелязан от  живееща в Лондон българка. Тя изпраща покана на трие „Звън“, те приемат нейното предложение и се включват в концерта спектакъл на фамилия „Антонови“ от Палма де Майорка в Испания, студио „Anita Dance”, изпълнителката на класически, болеро и фламенко танци танцьорката на Александра, фолкрлорната тацувална група “Земляци“ и китаристът Георги. В този концерт севлиевките ще представят осем песни в различни жанрове. Между тях има и нови заглавия, а други ще бъдат поднесени с професионална хореография от фолклорна формация, участваща в спектакъла.

Българите, пръснати по различни места в Европа, чрез този концерт ще докажат, че за изкуството няма граници. По време на своето участие в лондонските прояви, освен в театър „Милфийлд“ Снежана, Миглена и Павлина ще бъдат част от проявата „Танцови музикални импресии“ в галерия „София“ на Българското посолство в Лондон на 17 февруари 2019 г. пред отбран кръг от посетители. Това събитие е част от културните прояви на българското посолство на острова.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни