С човек по-малко „Янтра Габрово” изтръгна победата срещу „Ситомир” - 1:0

Топ новина! <p>В мач с осем жълти и един червен картон и
С човек по-малко „Янтра Габров

В мач с осем жълти и един червен картон и пропусната дузпа отборът на „Янтра Габрово“ изтръгна ценна победа с 1:0 над гостуващия „Ситомир“ (Никопол) и спечели ценни три точки в битката за оставане в Северозападната „В&ldqu

Двата състава се срещнаха на стадион „Христо Ботев“ в мач от 22-я кръг на първенството и победата беше задължителна за габровци, предвид факта, че „Ситомир“ е пряк съперник в борбата за спасителните места над 14-то.
Първото полувреме премина изцяло в половината на гостите. Домакините обаче не успяха да се възползват от териториалното си превъзходство и на практика отправиха само един точен удар към вратата на съперника. В 23-та минута Александър Маринов насочи добре топката към горния ляв ъгъл от пряк свободен, но стражът на гостите Красимир Иванов реагира класно и успя да избие.
През втората част Емо Георгиев вкара втори нападател в лицето на Ивайло Иванов и „Янтра“ тръгна още по-смело напред, но това отвори и свободни пространства за гостите, които на два пъти, на контраатака, бяха много близо до попадение. Играта се поизнерви, имаше доста остри влизания и от двете страни и реферът Георги Гинчев трябваше да охлажда страстите със серия от жълти картони. В 69-та минута „Янтра Габрово“ получи правото да изпълни дузпа. Тя беше отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на Цветослав Караджов. Сашо Маринов обаче във втори пореден мач направи пропуск от бялата точка, като изпрати топката в напречната гледа и нулевото равенство се запази.
Четири минути по-късно ситуацията за габровския тим се усложни допълнително. Айчин Мехмедов беше изпуснат от Христо Минчев и бранителят на „Янтра“ беше принуден да извърши нарушение, тъй като нападателят на гостите оставаше сам срещу Димитър Пантев. Гинчев резонно вдигна директен червен картон на Минчев, но за щастие прецени, че нарушението е извън наказателното и дузпа не последва. Въпреки че остана с човек по-малко на терена, „Янтра“ продължи да упражнява натиск и да търси гола и в 83-та минута усърдието на отбора беше възнаградено. Сашо Маринов от грешник се превърна в герой, като засече с глава добро центриране на Ивайло Илиев и заби топката в долния десен ъгъл на вратата - 1:0. В оставащите седем минути, плюс още три допълнително време, домакините съхраниха аванса си и ликуваха като победители.
Това беше пета победа за отбора от началото на сезона. „Янтра“ вече е с актив от 18 точки, само с една по-малко от „Ситомир“, и след 22-я кръг заема 12-то място във временното подреждане. Следващият мач е на 18 април, срещу „Гигант“ в Белене.
„Янтра Габрово“: Димитър Пантев, Иван Стефанов, Калоян Илиев, Мартин Ангелов, Иво Георгиев, Христо Минчев, Ивелин Димитров, Павел Василев (Ивайло Иванов), Ивайло Тодоров (Ивайло Илиев), Ивайло Христов, Александър Маринов (Илиян Тосунов).

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни