Рисунки на деца от Арт център „Видима“ в „Дом Витгенщайн“ за Трети март

Risunki-na-dеtsa-ot-Art-tsеntar--Vidimaa-v--Dom-Vitgеnshtaann-za-Trеti-mart
ikoni-deca-Sevlievo2.jpg
Рисунки на деца, чиято възраст е от 7 до 15 години, от Арт център „Видима“ в Севлиево са включени в експозицията от детски творби в Българския културен институт „Дом Витгенщайн“ във Виена по повод Трети март, Националният празник на България.

Те са интерпретации на шедьоврите на старите български майстори на четката, художниците Златю Бояджиев, Владимир Димитров-Майстора, Иван Милев, Цанко Лавренов и др. Севлиевските деца работиха върху тях от предходната година и през есента показаха своите творби пред севлиевската публика.

Експозицията от детски творби ще бъде представена в „Дом Витгенщайн“ от Сдружение „Духовно огледало”, с което си партнира детския Арт Център „Видима“.

Освен рисунките на севлиевските деца в експозицията ще бъдат включени и творбите на малките художници от ателие „Приказен свят“ в София.

В „Дом Витгенщайн“ ще бъдат експонирани общо 45 творби сразмери 50 х 70 см и 60 х 80 см, а използваните техники за изработката им е акварел, акрил, маслен пастел, туш и перо и хартиена пластика.

Във Виена ще бъдат представени и две съпътстващи експозиции. Първата е „Автопортрети“ на Арт Център „Видима“, с ръководител Снежана Боева, която представлява 30 изображения на самите автори в цял ръст. А втората е „Сто деца-сто слънца“ на софийското ателие „Приказен свят“ с ръководител Татяна Ангелова, в която са включени 100 слънца, създадени от малките художници в техника близка до познатата ,,папие маше‘‘.

По традиция всички експозиции на сдружение „Духовно огледало” са започвали своето творческо пътуване посвета от изложбените зали на Българския културен институт „Дом Витгенщайн” във Виена.

Представянето на експозициите „Шедьоври на българското изобразително изкуство през детските очи“, „Сто деца-сто слънца“ и „Автопортрети“ на сдружеие „Духовно огледало“ във Виена ще бъде с музикалното участие на 13-годишната Лилия Апостолова от Севлиево, която е носител на множество награди от национални и международни конкурси за млади изпълнители. Тя ще изпълни на пиано творбите на Моцарт „Фантазия“ и на Андрей Стоянов „Ръченица“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Култура

Към началото