Радослав Гизгинджиев идва с "Повече от любов"

Poveche-ot-lyubov
Повече от любов

Един от най-нашумелите съвременни писали идва в Габрово на 14 март, за да представи най-новия си роман. Режисьорът, сценаристът и писателят Радослав Гизгинджиев ще се срещне с габровци точно един месец, след като „Повече от любов“ се появи официално.

 

Един от най-нашумелите съвременни писали идва в Габрово на 14 март, за да представи най-новия си роман. Режисьорът, сценаристът и писателят Радослав Гизгинджиев ще се срещне с габровци точно един месец, след като „Повече от любов“ се появи официално. Представянето ще е от 18:00 часа в Коко бар, близо до реката, а защо там ще разберат всички, които присъстват. Освен личната среща с автора, гостите на събитието ще могат да разгледат и фотоизложба, която е базирана на деветте глави на романа. Малко по-рано през деня авторът ще се срещне и с ученици от Националната Априловска гимназия, за да разговаря с тях.
На 14 февруари се появи новият роман от Радослав Гизгинджиев  - "Повече от любов". Първият тираж на книгата бе разграбен за седмица и книгата се оказа поредния  бестселър на автора. Работата по романа е отнела повече от 2 години, защото част от сюжетните линии са вдъхновени от реални събития, обвързани със съдбата на въдворените в т.нар "Лагери на смъртта" между 1944 -1962 г. в България. Типично в стила на писателя - книгата вплита символиката на езически образи от фолклорното наследство на Балканите: Реката на Забравата, Полята на Отвъдното и мистичните Асфодели (цветята между видимото и невидимото).
Радослав Гизгинджиев набра популярност сред читателите в България с трилогията "Рай": "Рай", "Вратите" и "Пеперудите", която предизвика истински фурор и влезе в класациите  на най-продаваните книги. Автор е на 5 моноспектакъла, изиграни от актьорите Петър Антонов, Симеон Вадов, Диана Димитрова ("Открадат жовот") и Йоко Захариев.  Игралният му дебют в киното като режисьор и сценарист е филмът "Изуснати думи" по разказ на Елин Пелин с главна роля - Койна Русева.
Събитието се организира от Фотоплейс клуб, със съдействието на Читалище „Будителите 2017“ – Габрово и любезното домакинство на Коко бар – COCO GOLD Edition.
Линк към събитие: https://www.facebook.com/events/203760653692396/
Видео трейлър на "Повече от любов": https://www.youtube.com/watch?v=1O19R3iCNOA

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни